Κόσμος

Ιράν: Θα απολυθούν 4.000 απεργοί στην πετροχημική βιομηχανία- Διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς

Μετά τη λήξη μιας «νόμιμης περιόδου», «4.000 από αυτούς θα αντικατασταθούν από νέους εργαζόμενους», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες

Τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι στην πετροχημική βιομηχανία του Ιράν, που απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χαμηλούς μισθούς τους και τις συνθήκες εργασίας τους σε μια βασική περιοχή παραγωγής ενέργειας στο νότο της χώρας, πρόκειται να απολυθούν και να αντικατασταθούν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Συγκεκριμένος αριθμός εποχικών εργαζομένων προχώρησε σε απεργία" στην πετροχημική βιομηχανία σε αυτήν την περιοχή, "επικαλούμενος προβληματικές συνθήκες (εργασίας)», δήλωσε ο Σεχαβάτ Ασαντί, επικεφαλής της ειδικής ενεργειακής οικονομικής ζώνης της επαρχίας Φαρς, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Μετά τη λήξη μιας «νόμιμης περιόδου», «4.000 από αυτούς θα αντικατασταθούν από νέους εργαζόμενους», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας έχουν ζητήσει αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες στέγασης και μεταφοράς.

Πολλές απεργίες στο Ιράν και το 2022 - Η οικονομία της χώρας έχει πληγεί από τις κυρώσεις

Το 2022 σημειώθηκαν πολλές απεργίες στο Ιράν από εκπαιδευτικούς και οδηγούς λεωφορείων που κατήγγειλαν τους χαμηλούς μισθούς και το υψηλό κόστος ζωής.

Από το 2018, η οικονομία του Ιράν έχει πληγεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και από τον καλπάζοντα πληθωρισμό, καθώς και από υποτίμηση ρεκόρ του εθνικού νομίσματος, του ριάλ, έναντι του δολαρίου, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από μια πυρηνική συμφωνία ορόσημο με την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια