Μέσα σε σωληνάρια οδοντόκρεμας μετέφεραν ecstasy, κεταμίνη και κοκαΐνη

Κόσμος
Μέσα σε σωληνάρια οδοντόκρεμας μετέφεραν ecstasy, κεταμίνη και κοκαΐνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες, μέλη πληρώματος της Vietnam Airlines, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 327 σωληνάρια, από τα οποία περίπου τα μισά είχαν ναρκωτικά.

Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε 65 ανθρώπους που διακινούσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, μέρος της οποίας ήταν κρυμμένο σε σωληνάρια με οδοντόκρεμα.

Η αρχή για τον εντοπισμό της συμμορίας είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο όταν συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες, μέλη πληρώματος της Vietnam Airlines, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 327 σωληνάρια, από τα οποία περίπου τα μισά είχαν ναρκωτικά.

Είπαν στην αστυνομία ότι πληρώθηκαν για να μεταφέρουν 60 κιλά οδοντόκρεμας, αλλά δεν γνώριζαν ότι στην πραγματικότητα μετέφεραν ecstasy, κεταμίνη και κοκαΐνη.

Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν άλλες έξι μεταφορές ναρκωτικών με τον ίδιο τρόπο. Οι 65 συλληφθέντες ενέχονται στη μεταφορά και πώληση των ναρκωτικών, ενώ πιθανόν ενέχονται και Βιετναμέζοι φοιτητές στη Γαλλία.

Το Βιετνάμ, όπως σημειώνει το BBC, είναι ένα από τα βασικά κέντρα για τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έχει πολύ αυστηρούς νόμους εναντίον τους. Η κατοχή ή διακίνηση άνω των 600 γραμμαρίων ηρωίνης, για παράδειγμα, επισύρει ακόμη και την ποινή του θανάτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News