Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Κόσμος
Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν καταζητούμενο Παλαιστίνιο και κατέσχεσε όπλα σε έφοδο που πραγματοποίησε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν

Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα νεαρών Παλαιστινίων εξαπέλυσε επίθεση με πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με πυρά και δακρυγόνα.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως ελέγχει τις αναφορές για τον θάνατο του 16χρονου.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν καταζητούμενο Παλαιστίνιο και κατέσχεσε όπλα σε έφοδο που πραγματοποίησε στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, κατά την οποία δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με παλαιστίνιους μαχητές.

Δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ο ένας είναι μόλις 14 ετών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Από τις αρχές του έτους η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει κλιμακωθεί, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 99 Παλαιστίνιους, 19 Ισραηλινούς, μία Ουκρανή και έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που επικαλείται επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News