Σοκαριστικό βίντεο: Πυροβόλησαν άντρα που παραλίγο να μαχαιρώσει σκυλί της Αστυνομίας

Κόσμος
Σοκαριστικό βίντεο: Πυροβόλησαν άντρα που παραλίγο να μαχαιρώσει σκυλί της Αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπραγματεύονταν με τον Klimenko για αρκετές ώρες, προσπαθώντας να τον κάνουν να παραδοθεί

Βίντεο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί της Φλόριντα να πυροβολούν έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι, ενώ ετοιμαζόταν να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό σκύλο.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της πόλης, οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 12 Απριλίου, μετά από αναφορές ότι ο Matvey Klimenko κρατούσε όμηρο την πρώην φίλη του, υπό την απειλή μαχαιριού. Ο ύποπτος, για τον οποίο εκκρεμούσαν και άλλα εντάλματα, είχε εισβάλει στην κατοικία της και απειλούσε να τη σκοτώσει, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, διαπραγματεύονταν με τον Klimenko για αρκετές ώρες, προσπαθώντας να τον κάνουν να παραδοθεί. Κάποια στιγμή, κατάφεραν, από ένα παράθυρο, να οδηγήσουν την όμηρο έξω από το σπίτι.

Ο Klimenko, τελικά, βγήκε από το σπίτι και έτρεξε στο δρόμο με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν. Οι αστυνομικοί κάλεσαν μια μονάδα K-9, αστυνομικών σκύλων, για να βοηθήσει στην έρευνά τους, ενώ αργότερα εντόπισαν τον Klimenko στην μπροστινή αυλή ενός κοντινού σπιτιού.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη δείχνει έναν χειριστή K-9 να απελευθερώνει τον σκύλο του για να καταδιώξει και να συλλάβει τον ύποπτο. Ο Klimenko φαίνεται να κρατάει ένα μαχαίρι καθώς ο σκύλος τον πλησιάζει, ενώ αρκετοί βοηθοί τον φωνάζουν να πετάξει το όπλο του.

«Μην τον αφήσετε να τον μαχαιρώσει!» ακούγεται ένας αστυνομικός να φωνάζει στο βίντεο της κάμερας σώματος. Με τον Klimenko έτοιμο να μαχαιρώσει το ζώο, αρκετοί πυροβολισμοί ακούγονται και αυτός πέφτει στο έδαφος. Αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Klimenko είχε ιστορικό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς η μητέρα και η αδελφή του είχαν καταθέσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του, σύμφωνα με το nypost.com.

https://twitter.com/nypost/status/1651702495272370178

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι το περιστατικό ερευνάται για να διαπιστωθεί αν ο πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος και σύμφωνος με τη διαδικασία του τμήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News