Σταθερή η κατάσταση του Μπερλουσκόνι που νοσηλεύεται εδώ και 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ

Κόσμος
Σταθερή η κατάσταση του Μπερλουσκόνι που νοσηλεύεται εδώ και 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει το τελευταίο ανακοινωθέν για τον πρώην πρωθυπουργό

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τετάρτη από τους γιατρούς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζεται ότι «τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η αντίδραση στις θεραπείες επέτρεψαν την διαμόρφωση μιας σταθερής κλινικής κατάστασης, με άκρως ικανοποιητική αποκατάσταση της λειτουργίας των σωματικών οργάνων».

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν γερουσιαστής και αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, εισήχθη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου στις 5 Απριλίου, εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού και χρόνιας μορφής λευχαιμίας.

Στο προηγούμενο ιατρικό ανακοινωθέν, την περασμένη Παρασκευή, είχε γίνει αναφορά σε «αργή αλλά σταθερή βελτίωση» της υγείας του.

Στις 16 Απριλίου, έπειτα από δώδεκα ημέρες νοσηλείας, ο Μπερλουσκόνι εξήλθε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός πάσχει από χρόνια λευχαιμία –για την οποία υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία– ενώ οι γιατροί, παράλληλα, του χορηγούσαν αγωγή για την θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News