Αδίστακτος σεφ προμήθευε δηλητήριο νέους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν - «Έκανε τη δουλειά του Θεού»

Κόσμος
Αδίστακτος σεφ προμήθευε δηλητήριο νέους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν - «Έκανε τη δουλειά του Θεού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Kαναδός σεφ έστελνε την ουσία σε ευάλωτους πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα ταχυδρομείο κοντά στο Τορόντο για τουλάχιστον δύο χρόνια

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η δράση ενός Καναδού σεφ που παραδέχτηκε ότι προμήθευσε θανατηφόρο δηλητήριο «εκατοντάδες» Βρετανούς που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ο Kένεθ Λο έστελνε δηλητήριο σε αυτοκτονικούς νέους σε όλο τον κόσμο επί 2 χρόνια.

Ο Kαναδός σεφ έστελνε την ουσία σε ευάλωτους πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα ταχυδρομείο κοντά στο Τορόντο για τουλάχιστον δύο χρόνια, έγραψαν οι Times. Τέσσερις θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με το δηλητήριο που πούλησε στο διαδίκτυο, ανάμεσά τους ο Τομ Πάρφετ, από το Maidenhead στο Μπερκσάιρ, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 22 ετών αφού αγόρασε την ουσία από την εταιρεία του Λο.

O Τομ Πάρφετ αυτοκτόνησε με δηλητήριο στα 22 του

Ο πατέρας του Πάρφετ, Ντέιβιντ, είπε ότι ο Λο είχε «παραδώσει ουσιαστικά ένα γεμάτο όπλο» στον γιο του. Είπε στους Times: «Πιστεύω ότι ο γιος μου θα ήταν ακόμα ζωντανός αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος και αυτή η ουσία».

Ο Λο φέρεται να έδωσε «οδηγίες θανάτου» σε έναν μυστικό ρεπόρτερ που υποδυόταν τον αυτοκτονικό πελάτη και καυχιόταν ότι κάποιοι αγοραστές του είχαν πει ότι έκανε «τη δουλειά του Θεού». Ισχυρίστηκε ότι έστειλε το δηλητήριο σε εκατοντάδες αγοραστές στη Βρετανία και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να το κάνει μέχρι να εξαντλήσει το απόθεμά του, παρά τις προειδοποιήσεις των βρετανικών αστυνομικών δυνάμεων και των ιατροδικαστών.

Η ουσία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 70 θανάτους στη Βρετανία, αλλά είναι νόμιμη η πώληση και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς εκτός από δηλητήριο, σύμφωνα με το newsbomb.gr. Είναι «αναφερόμενο» αντί να ρυθμίζεται βάσει του νόμου περί δηλητηριάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι οι λιανοπωλητές πρέπει να ειδοποιούν τις αρχές εάν υπάρχει υποψία ότι αγοράστηκε για να προκαλέσει βλάβη.

Αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν εκτός Βρετανίας, αλλά είναι παράνομη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και τιμωρείται με φυλάκιση έως και 14 ετών και στις δύο χώρες. Πελάτης του Λο ήταν επίσης ο 17χρονος Άντονι Τζόουνς, ένας Αμερικανός που έτρεξε στη μητέρα του φωνάζοντας «θέλω να ζήσω» αφού κατανάλωσε την ουσία, η οποία τελικά τον σκότωσε.

Στη Βρετανία, εκτός από τον Πάρφετ, ο Μάικλ Ντάνχαμ, 38 ετών, η Νέχα Ράτζου, 23 ετών και μια 21χρονη φοιτήτρια έχουν πεθάνει τους τελευταίους 18 μήνες αφού αγόρασαν προϊόντα από την εταιρεία του Λο. Ο πατέρας του Πάρφετ είπε ότι ο Λο «έπαιζε τον Θεό» παρέχοντας σε ευάλωτα άτομα τα μέσα για να αυτοκτονήσουν.

H Nέχα Ράτζου

«Προσφέρει εν γνώσει του μια ουσία για να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι και κερδίζει κάποιου είδους διεστραμμένη ευχαρίστηση από τη γνώση ότι το κάνουν», πρόσθεσε. Ο Λο είπε στον μυστικό δημοσιογράφο ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν μετά την κατάποση του δηλητηρίου, το οποίο όπως παραδέχθηκε παρείχε σε εκατοντάδες Βρετανούς.

Είπε ότι μπήκε στην επιχείρηση αφού είδε τη μητέρα του να υποφέρει μετά από εγκεφαλικό. Ο Kένεθ Λο, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής, ο οποίος προσλήφθηκε πρόσφατα ως μάγειρας σε ξενοδοχείο του Τορόντο, είπε στον μυστικό δημοσιογράφο: «Δεν είμαστε αρκετά προηγμένοι ως πολιτισμός για να αποδεχθούμε ανοιχτά τον θάνατο. Ελπίζω να είμαι λίγο πιο φωτισμένος ».

Προέτρεψε τον δημοσιογράφο να αγοράσει το δηλητήριο, προσθέτοντας: «Αν έρθει η μέρα για οποιονδήποτε λόγο - αυτός θα μπορούσε να είναι πόλεμος στην Ευρώπη ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να είναι - τουλάχιστον θα είχατε κάτι άμεσα διαθέσιμο».

Όταν αργότερα αντιμετώπισε τις πράξεις του, ο Λο είπε: «Μόνοι τους αυτοκτονούν. Δεν κάνω τίποτα. Απλώς πουλάω ένα προϊόν. Δεν βοηθάω. Είναι επιλογή σου. Δεν σε αναγκάζω να αγοράσεις τίποτα. Ίσως θέλετε να σταματήσετε τους ανθρώπους να αγοράζουν μαχαίρια και όπλα». Οι ιστότοποι του Λο έχουν πλέον καταργηθεί και ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Οντάριο είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News