Κόσμος

Καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο μετά από 56 χρόνια ιδρυτής ποδοσφαιρικής ομάδας

Ο δημιουργός της Celtic Boys Club το 1966-ομάδας που συνδεόταν με τη Σέλτικ Τζιμ Τόρμπετ, 75 ετών, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης έξι ετών για σεξουαλική επίθεση σε έξι εφήβους

Ο ιδρυτής μιας ποδοσφαιρικής ομάδας νέων στη Σκωτία καταδικάστηκε σήμερα (25/4) σε τρία επιπλέον χρόνια φυλάκιση, για σεξουαλική επίθεση σε ένα νεαρό αγόρι πριν από 56 χρόνια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δημιουργός της Celtic Boys Club το 1966-ομάδας που συνδεόταν με τη Σέλτικ-, Τζιμ Τόρμπετ, 75 ετών, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης έξι ετών για σεξουαλική επίθεση σε έξι εφήβους. Καταδικάστηκε σήμερα (25/4) για παρόμοιες πράξεις σε ένα 13χρονο αγόρι το 1967.

Ο Τζιμ Τόρμπετ καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε δύο χρόνια φυλάκιση το 1998 για σεξουαλική επίθεση σε τρεις νεαρούς παίκτες Celtic Boys Club μεταξύ 1967 και 1974. Είχε εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια και συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Σκωτία μετά από νέες κατηγορίες και ένα ντοκιμαντέρ του BBC.

Το 2018, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε έξι νεαρούς μεταξύ 1970 και 1994. Σήμερα ο δικαστής Άντριου Κάμπι αποφάσισε ότι είχε χρησιμοποιήσει την ομάδα ως «εργαλείο για τη στρατολόγηση νεαρών θυμάτων».

(Image: Alasdair MacLeod/Daily Record)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια