ΗΠΑ: Εκτός Fox News ο Τάκερ Κάρλσον

Κόσμος
ΗΠΑ: Εκτός Fox News ο Τάκερ Κάρλσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποχώρηση αυτή ήρθε λιγότερο μια εβδομάδα αφού το τηλεοπτικό δίκτυο συμφώνησε να καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια στην εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion

Ο Τάκερ Κάρλσον, μια από τις πιο προβεβλημένες μιντιακές φωνές της υπερσυντηρητικής Αμερικής, παρουσιαστής της βραδινής εκπομπής "Tucker Carlson Tonight", μιας εκπομπής με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στο Fox News, αποχώρησε από το συντηρητικό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η αποχώρηση αυτή ήρθε λιγότερο μια εβδομάδα αφού το τηλεοπτικό δίκτυο συμφώνησε να καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια στην εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion, έπειτα από διακανονισμό που επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή πριν από την έναρξη δίκης. Η Dominion είχε προσφύγει στα δικαστήρια και ζητούσε αποζημίωση ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων από το Fox News για τους ψευδείς ισχυρισμούς που προέβαλε το κανάλι ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς διατύπωνε συστηματικά ο Κάρλσον.

Η ηχηρή αποχώρηση Κάρλσον ώθησε ακόμη και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να την σχολιάσει σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη, κάνοντας λόγο για «περίεργα νέα» γύρω από την έξοδο Κάρλσον από το κανάλι.

«Το Fox News Media και ο Τάκερ Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους», ανέφερε χθες το Fox News σε μια λακωνική ανακοίνωση. «Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του στο κανάλι ως παρουσιαστής και πριν από αυτό ως σύμβουλος», τόνισε η διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου.

Οι μετοχές της Fox Corporation υποχώρησαν σχεδόν 5% στη Γουόλ Στριτ στον απόηχο της ανακοίνωσης.

Παρουσιαστής του "Tucker Carlson Tonight" από το 2016, ο 53χρονος είχε γίνει μια από τις φωνές της συντηρητικής Αμερικής με την μεγαλύτερη επιρροή. Πολλοί κατηγορούσαν τον Κάρλσον ότι προέβαλε θεωρίες συνωμοσίας και διατύπωνε ρατσιστικές απόψεις.

Ο ίδιος εμφανίστηκε χαλαρός, τρώγοντας πίτσα λέγοντας στους τηλεθεατές «Τα λέμε τη Δευτέρα!» κατά τη διάρκεια της εκπομπής του την Παρασκευή, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν και η τελευταία του.

Πολέμιος της άμβλωσης, ένθερμος υπερασπιστής του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, ο Κάρλσον δεν δίστασε ποτέ να εκθέσει τις απόψεις του σε μια τηλεοπτική εκπομπή που σύμφωνα με την περιγραφή της στον ιστότοπό της, έλεγε πως ήταν «ορκισμένη εχθρός του ψεύδους».

Ο Τάκερ Κάρλον «χρησίμευσε ως γέφυρα μεταξύ του Fox News και των πιο ακραίων περιθωρίων της συντηρητικής βάσης», τόνισε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Media Matters.

Παρά τις συχνές κατηγορίες εις βάρος του, είχε πάντοτε την απόλυτη στήριξη του Fox News. Μέχρι χθες.

Το Fox News δεν ανακοίνωσε τον λόγο για την αποχώρηση του Κάρλσον. Ωστόσο, πριν από μια εβδομάδα, το βράδυ μετά τον διακανονισμό στον οποίο κατέληξε το τηλεοπτικό δίκτυο με την Dominion, ο Κάρλσον στην εκπομπή του αφιέρωσε τους συνηθισμένους μονολόγους του, μιλώντας για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι, όπως είπε ο ίδιος υποκινούν τους νέους στη βία.

Την περίοδο της απαγγελίας του κατηγορητηρίου εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Κάρλσον μιλούσε για «πολιτική εκκαθάριση», λέγοντας σε μια εκπομπή: «Μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωριστείτε το (τουφέκι εφόδου) AR-15».

Σε μια συνέντευξη του χθες το βράδυ στο Newsmax, ένα άλλο αγαπημένο κανάλι των Αμερικανών συντηρητικών, ο Τραμπ είπε ότι έμεινε «έκπληκτος» από την αποχώρηση του Κάρλσον από το Fox News. «Νομίζω ότι ο Τάκερ ήταν υπέροχος (...). Ήταν υπέροχος κατά τη γνώμη μου», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News