Κόσμος

Ερντογάν: Απειλεί με το αεροπλανοφόρο - «Από το Αιγαίο και τη Σμύρνη θα στείλουμε κατάλληλα μηνύματα» (vid)

O Tούρκος πρόεδρος παρουσίασε και το νέο άρμα μάχης Altay για το οποίο τόνισε ότι «θα ξεκινήσουμε μαζική παραγωγή του»

Νέο σόου έστησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη με το πλοίο Anadolu, το οποίο διέσχισε τον Βόσπορο και κατευθύνθηκε προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «το αεροπλανοφόρο είναι ο φρουρός της Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι για μια εβδομάδα «θα πάει στη Σμύρνη για να στείλει το κατάλληλα μήνυμα»:

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Τον φρουρό της Γαλάζιας Πατρίδας, το πλοίο Anadolu, τώρα το στείλαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Τις τελευταίες 7 με δέκα ημέρες ξέρετε πού θα στείλουμε το Anadolu. Θα το στείλουμε στη Σμύρνη. Θα είναι καλό το να μείνει στη Σμύρνη για μια εβδομάδα με 10 ημέρες. Καταλαβαίνετε το τι σημαίνει αυτό, έτσι; Μην μπω σε λεπτομέρειες. Με το καλό από εκεί με το πλοίο Anadolu, θα στείλουμε διαφορετικά (τα κατάλληλα) μηνύματα». 

Παράλληλα ο Ερντογάν παρουσίασε το νέο άρμα μάχης Altay για το οποίο τόνισε ότι «θα ξεκινήσουμε μαζική παραγωγή του», ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για διάφορους που υποστηρίζουν ότι το Anadolu δεν είναι και τόσο... ανθεκτικό.

«Με την προσθήκη του συστήματος αυτοάμυνας αλλά και την κατάλληλη θωράκιση το άρμα μάχης Altay έχει γίνει ένα άρμα που θα είναι πιο ανεπτυγμένο από τα άρματα 3ης γενιάς. Τα πρώτα δυο άρματα μάχης σήμερα θα τα παραδώσουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ τα οποία θα γίνουν από τον στρατό μας, θα ξεκινήσουμε την μαζική παραγωγή των αρμάτων μάχης.

Σήμερα για το πλοίο μας, Αnadolu, κάποιοι λένε “έχει ζωή που μπορεί να αντέξει μόλις σε δυο βόμβες”. Αυτοί δεν μπορεί να είναι τα παιδιά αυτού του τόπου. Δεν είναι παιδιά Τούρκων».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια