Σάλος στην Τουρκία με την κλοπή του ρολογιού - Τι λέει ο Μέγας Αρχιμανδρίτης

Ελλάδα
Σάλος στην Τουρκία με την κλοπή του ρολογιού - Τι λέει ο Μέγας Αρχιμανδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκεκριμένο ρολόι είχε κατασκευαστεί το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων της Τουρκίας και εκτιμάται ότι αξίζει 24.000.

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη της κλοπής ρολογιού μεγάλης αξίας από συλλεκτική συλλογή. Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη, καθώς όπως φάνηκε και σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας πήρε το ρολόι από κατάστημα με αντίκες.

Το συγκεκριμένο ρολόι είχε κατασκευαστεί το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων και εκτιμάται ότι αξίζει 24.000. Η είδηση της κλοπής του έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο.

Ο Αρχιμανδρίτης, ωστόσο, από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι πήρε το ρολόι «κατά λάθος» και ότι όταν το αντιλήφθηκε το επέστρεψε στο κατάστημα. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 17 Απριλίου, οπότε και συνελήφθη ο υψηλόβαθμος ιερωμένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο ίδιος αποφυλακίστηκε έπειτα από παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος και τον έθεσε σε αργία έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου για τον Αρχιμανδρίτη:

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News