Ένοπλοι ξεκλήρισαν οικογένεια στη Νότια Αφρική

Κόσμος
Ένοπλοι ξεκλήρισαν οικογένεια στη Νότια Αφρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέφερε το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή

Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, επτά γυναίκες και τρεις άνδρες, σκοτώθηκαν από ενόπλους την Παρασκευή στην πόλη Πιετερμαρίτσμπουργκ, στην επαρχία ΚουαΖουλού-Ναταλ (KZN) της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες της αστυνομίας, ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στο Πιτερμαρίτσμπουργκ, τους παγίδευσαν και τους σκότωσαν, ανέφερε το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Αστυνομίας σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Η αστυνομία δεν αναγέρθηκε σε πιθανό κίνητρο της επίθεσης, αλλά σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνέλαβε δύο ύποπτους που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο περιστατικό. Ένας τρίτος ύποπτος διέφυγε, ενώ ένας τέταρτος πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν αντιμετώπισε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία. Η ταυτότητα των υπόπτων δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Η Νότια Αφρική έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο, με περίπου 20.000 δολοφονίες να καταγράφονται κάθε χρόνο σε έναν πληθυσμό 60 εκατομμυρίων.

“Είναι μια σκηνή εγκλήματος, τρομερό. Πάρα πολλοί άνθρωποι χάθηκαν εδώ”, είπε ο υπουργός Αστυνομίας Μπέκι Σέλε σε σχόλια που μεταδόθηκαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SABC από το Πίτερμαριτζμπουργκ στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ.

Ο Σέλε είπε είπε ότι η διεύθυνση της αστυνομίας πρέπει να σκεφτεί αν θα ζητήσει ενισχύσεις. Ένας φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς στη σκηνή του πυροβολισμού είδε ένα βαν του νεκροτομείου στην αυλή του οικοπέδου και τους αστυνομικούς να φορτώνουν τα πτώματα των νεκρών, ενώ γύρω από το συρματόπλεγμα του οικοπέδου είχε συγκεντρωθεί κόσμος και παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με την εκστρατεία Gun Free South Africa, 30 άνθρωποι κατά μέσο όρο πυροβολούνται και σκοτώνονται κάθε μέρα στη χώρα, όπου είναι καταχωρημένα περίπου 4,5 εκατομμύρια όπλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News