Θλίψη για το θάνατο του 25χρονου σταρ της Κ-pop - Τα σενάρια για αυτοκτονία

Life
Θλίψη για το θάνατο του 25χρονου σταρ της Κ-pop - Τα σενάρια για αυτοκτονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μoonbin βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το βράδυ της Τετάρτης, στο διαμέρισμά του στην πολυτελή γειτονιά Γκάνγκναμ της Σεούλ

Ο αστέρας της K-pop Moonbin, μέλος του συγκροτήματος Astro, πέθανε σε ηλικία 25 ετών, ανακοίνωσε η δισκογραφική του εταιρεία Fantagio. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την αστυνομία, ανέφεραν ότι ο Μoonbin βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου, στο διαμέρισμά του στην πολυτελή γειτονιά Γκάνγκναμ της Σεούλ.

«Στις 19 Απριλίου, το μέλος του Astro Moonbin έφυγε απροσδόκητα από τον κόσμο μας και έγινε αστέρι στον ουρανό», ανέφερε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα Κορεάτικα νωρίς την Πέμπτη στην επίσημη σελίδα του Fantagio στο Twitter.

Η εταιρεία δεν έδωσε καμία πληροφορία για την αιτία θανάτου. Η δήλωση ζητούσε από όλους «να απέχουν από κερδοσκοπικές και κακόβουλες αναφορές» ώστε η οικογένειά του να μπορέσει να τον αποχαιρετήσει ιδιωτικά.

Ο Moon Bin – ο οποίος έκανε καριέρα ως Moonbin – ήταν μέλος του γκρουπ Astro και έπαιζε επίσης μουσική με μια υποομάδα που ονομάζεται Moonbin & Sanha. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκπαιδευόμενων της δισκογραφικής Fantagio σε νεαρή ηλικία και ήταν ηθοποιός και μοντέλο πριν κάνει το ντεμπούτο του με την Astro τον Φεβρουάριο του 2016.

Το συγκρότημα αρχικά είχε έξι ερμηνευτές, αλλά ένα μέλος αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με το newsbomb.gr. Η αδερφή του Moonbin, η Moon Sua, είναι επίσης τραγουδίστρια της K-pop, μέλος του γκρουπ κοριτσιών Billlie.

https://twitter.com/1THE9inmyheart/status/1648850884133101568

«Λυπάμαι πολύ για την απώλεια μιας από τις πιο όμορφες ψυχές που έχω γνωρίσει μέσα από τη μουσική! Προσευχές στην οικογένεια και τους φίλους του, τους εργοδότες και τους θαυμαστές του!» σχολίασε ένας θαυμαστής του στο Twitter

Αρκετοί άλλοι νεαροί αστέρες της K-pop έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Goo Hara τον Νοέμβριο του 2019. Είχε κακοποιηθεί από έναν πρώην φίλο της, ο οποίος, αφού χώρισαν, την εκβίασε για τα ερωτικά τους βίντεο.

Η ύποπτη αυτοκτονία συνέβη ένα μήνα αφότου η στενή της φίλη και συνάδελφος σταρ της K-pop Sulli αυτοκτόνησε μετά από μακρά μάχη με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, εγκαινιάζοντας συζητήσεις στη Νότια Κορέα για αυστηρότερες τιμωρίες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Το 2018, ο 33χρονος Minwoo από το boy band 100% πέθανε στο σπίτι του, με την εταιρεία του να λέει μόνο ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Λίγο περισσότερο από τρεις μήνες νωρίτερα, ο τραγουδιστής των SHINee, Jonghyun, πέθανε από μια ύποπτη αυτοκτονία. Ήταν 27 ετών.

Οι αστέρες της K-pop παραλαμβάνονται από πρακτορεία σε νεαρή ηλικία – συνήθως στις αρχές ή στα μέσα της εφηβείας τους – και ζουν υπό αυστηρό έλεγχο, περνώντας τις μέρες τους με εξαντλητική μουσική και χορευτική εκπαίδευση.

Η Νότια Κορέα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία, είναι μεταξύ των κορυφαίων αιτιών θανάτου για άτομα κάτω των 40 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News