Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ασία: Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς σε Ινδία, Κίνα και Ταϊλάνδη, λιώνει η άσφαλτος (vid)

Κόσμος
Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ασία: Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45 βαθμούς σε Ινδία, Κίνα και Ταϊλάνδη, λιώνει η άσφαλτος (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασύλληπτος καύσωνας σαρώνει την κεντρική και νότια Ασία, με θερμοκρασίες που έχουν ξεπεράσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου!

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται σε Ινδία, Κίνα, Λάος και Ταϊλάνδη, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τον πιο «καυτό» Απρίλιο στην ιστορία της Ασίας.

Ειδικότερα, στην Κίνα, περιοχές όπως η Τσενγκντού, η Σενγιάνγκ και η Ναζίνγκ καταγράφουν θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στους 42,7 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο σε περιοχές του Λάος.

Αυτό όμως δεν είναι τίποτα σε σχέση με τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε Ταϊλάνδη και Κίνα.

Στην Ταϊλάνδη, σταθμός παρακολούθησης κατέγραψε θερμοκρασία 45,4 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, που αποτελεί «ιστορικό» ρεκόρ, καθώς έσπασε το προηγούμενο που ήταν 44,6 βαθμοί από τον Απρίλιο του 2016.

Νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα, έλιωσε άσφαλτος στο Μπαγκλαντές

Θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών κατεγράφησαν σε περιοχές στην Ινδία. Σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο 4ημερο.

Συνολικά, εξαιτίας του καύσωνα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Στο Μπαγκλαντές το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Μάλιστα, στην πρωτεύουσα Ντάκα, από τον ισχυρό καύσωνα έλιωσε άσφαλτος σε δρόμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το Σάββατο η θερμοκρασία ήταν η υωηλότερη των τελευταίων 58 ετών.

Ασυνήθιστα υψηλές είναι οι θερμοκρασίες και στην Ταϊλάνδη, όπου οι Αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας.

(Φωτογραφία ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News