Γυναίκα πέρασε 500 μέρες μόνη σε μια υπόγεια σπηλιά και δεν ήθελε να φύγει!

Κόσμος
Γυναίκα πέρασε 500 μέρες μόνη σε μια υπόγεια σπηλιά και δεν ήθελε να φύγει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ισπανίδα τελικά βγήκε από μια σπηλιά την Παρασκευή, μετά από μια σόλο πρόκληση που διήρκεσε περισσότερες από 500 ημέρες.

Παραπάνω από 500 ημέρες έμεινε σε μία υπόγεια σπηλιά γυναίκα από την Ισπανία η οποία στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος απομονώθηκε στα έγκατα της γής 

Η Beatriz Flamini άφησε την επιφάνεια της γής για να ζήσει 230 πόδια κάτω από αυτήν  τον Νοέμβριο του 2021, ως μέρος ενός έργου που έδωσε επίσης σε επιστήμονες και ψυχολόγους την ευκαιρία να διερευνήσουν τον αντίκτυπο του να ζει μόνη, υπόγεια, για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης στον κιρκάδιο ρυθμό της.

Χωρίς ανθρώπινη επαφή ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Φλαμίνι δεν ενδιέφερθηκε καθόλου για τα μεγάλα γεγονότα ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και του θανάτου της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ Β'.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στον κόσμο», είπε η ορειβάτισσα στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή της στην επιφάνεια στη Γρανάδα, στα νότια της Ισπανίας.

Ενώ τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κατόρθωμα της Flamini σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον χρόνο που δαπανήθηκε υπόγεια, αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί αμέσως.

Αναγκάστηκε για λίγο να σταματήσει την πρόκληση για οκτώ ημέρες μετά από περίπου 300 ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος, αλλά έμεινε μόνη σε μια σκηνή χωρίς ανθρώπινη επαφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέφερε αργότερα το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Η Φλαμίνι, η οποία ήταν 48 ετών όταν μπήκε στη σπηλιά και τώρα είναι 50, περνούσε τις μέρες της διαβάζοντας, γράφοντας, σχεδίαζοντας και πλέκοντας ενώ κατέγραψε την πρόοδό της με δύο κάμερες GoPro.  Μια ομάδα της παρέδιδε φαγητό και της έπαιρνε τα σκουπίδια χωρίς να διασταυρωθεί ποτέ μαζί της, είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Εξήγησε ότι σταμάτησε το μέτρημα για το πόσο καιρό ήταν στη σπηλιά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Πέρασε τις περισσότερες μέρες της στη σιωπή - μιλώντας μόνο όταν ηχογραφούσε βίντεο - και βίωσε «ακουστικές παραισθήσεις».

«Δεν είναι ότι ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα ή πιο αργά», είπε η Flamini σε ένα απόσπασμα από την εμπειρία της. «Είναι που η ώρα δεν περνά γιατί είναι πάντα τέσσερις το πρωί».

Νομίζοντας ότι είχαν περάσει μόνο «μεταξύ 160 και 170» ημερών, εξεπλάγη όταν η ομάδα ήρθε να τη βρει στο τέλος του πειράματος.

«Νόμιζα ότι κατέβηκαν για να μου πουν ότι έπρεπε να φύγω γιατί κάτι είχε συμβεί εξωτερικά», είπε στους δημοσιογράφους.

Παρά τις προκλήσεις - συμπεριλαμβανομένης της εισβολής μυγών - η Flamini φάνηκε να απολαμβάνει την εμπειρία της. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει, απάντησε όχι, «στην πραγματικότητα δεν ήθελα να φύγω».

Μια εταιρεία παραγωγής σχεδίασε ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της, χρησιμοποιώντας τα μαγνητοσκοπημένα βίντεό της.

(Jorge Guerrero/AFP/Getty Images)

Επιμέλεια-μετάφραση: Δώρα Σεραφειμίδη 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News