ΗΠΑ: 34χρονος σκότωσε τέσσερις άνδρες στο Μέιν - Στόχος του και οδηγοί σε αυτοκινητόδρομο

Κόσμος
ΗΠΑ: 34χρονος σκότωσε τέσσερις άνδρες στο Μέιν - Στόχος του και οδηγοί σε αυτοκινητόδρομο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός των τεσσάρων νεκρών, τρεις οδηγοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί χθες Τρίτη στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ, ενώ οδηγοί αυτοκινήτων έγιναν στόχος πυρών σε κοντινό αυτοκινητόδρομο, μια σειρά περιστατικών που συνδέονται για τα οποία έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν επεσήμανε ότι ο συλληφθείς είναι ο 34χρονος Τζόζεφ Ίτον.

Αρχικά η αστυνομία εκλήθη σε ένα σπίτι στην πόλη Μπόουντεν, όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητές τους.

Λίγη ώρα αργότερα αρκετά αυτοκίνητα έγιναν στόχος πυρών στον αυτοκινητόδρομο 295 στο Γιάρμάουθ, μια πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Μπόουντεν. Η αστυνομία εξήγησε ότι τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ίτον συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους φόνους στο Μπόουντεν. Οι αρχές θεωρούν ότι είναι ο δράστης και των πυροβολισμών εναντίον των οχημάτων, αλλά ακόμη δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το περιστατικό αυτό.

«Ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει συλληφθεί και τα περιστατικά συνδέονται», δήλωσε ο Ράνταλ Κίτεν της πολιτειακής αστυνομίας του Μέιν στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν έχουν αναφερθεί στο πιθανό κίνητρο του δράστη, ούτε σε ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του δράστη και των θυμάτων.

Αργότερα σήμερα είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζάνετ Μιλς σχολίασε στο Twitter ότι είναι «σοκαρισμένη και θλιμμένη – πράξεις βίας όπως αυτές που ζήσαμε σήμερα συγκλονίζουν βαθιά την πολιτεία και τις κοινότητές μας».

 (Φωτογραφία αρχείου ΑΡ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News