Δύο νεκροί και 12 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή σκάφους σε λίμνη στη Ζάμπια

Κόσμος
Δύο νεκροί και 12 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή σκάφους σε λίμνη στη Ζάμπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχές της Ζάμπιας αποδίδουν την ανατροπή του σκάφους στα μεγάλα κύματα που σχηματίστηκαν στη λίμνη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πνίγηκαν και η τύχη άλλων 12 αγνοείται μετά την ανατροπή σκάφους σε λίμνη στα σύνορα της Ζάμπιας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Συνολικά 32 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ανατράπηκε τα ξημερώματα στη λίμνη Μουέρου, λίγο μετά την αναχώρησή του από το νησί Κίλουα της Ζάμπιας με προορισμό το Κασόμπουε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι αρχές της Ζάμπιας αποδίδουν την ανατροπή του σκάφους στα μεγάλα κύματα που σχηματίστηκαν στη λίμνη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Δεκαοκτώ επιβαίνοντες κατάφεραν να κολυμπήσουν με ασφάλεια στην όχθη, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων, είπε ο Ντάνι Μουάλε, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ήταν το τρίτο ναυτικό δυστύχημα σε διάστημα λίγων εβδομάδων στη Ζάμπια. Στις 31 Μαρτίου, δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανατροπή σκάφους στη λίμνη Μπανγκουέλου. Άλλοι οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις 2 Απριλίου όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε ποταμό στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λουσάκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News