Επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Τζενίν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο Ισραήλ

Κόσμος
Επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Τζενίν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο στρατός ανέφερε ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη βόρεια Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε ότι διεξάγει επιχείρηση στη ζώνη αυτή.

Έξι άνθρωποι που τραυματίστηκαν ελαφρά από αληθινές σφαίρες εισήχθησαν σε δημόσιο νοσοκομείο στην Τζενίν ενώ ένας έβδομος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γειτονικής πόλης, μετά την ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή, ανέφερε το υπουργείο.

Στη λακωνική ανακοίνωσή του, νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Τζενίν και ο παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός θεωρούνται προπύργιο των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων. Η ζώνη αυτή στοχοθετείται συχνά από ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές που χαρακτηρίζονται «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» από το Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί την Παλαιστινιακή Αρχή ότι δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει αυτές τις οργανώσεις. Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί στην Τζενίν 25 Παλαιστίνιοι. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις οδηγούν συχνά σε συγκρούσεις του στρατού με νεαρούς που εκτοξεύουν πέτρες στους στρατιώτες ή με μέλη ενόπλων οργανώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News