Σουδάν: Ενημέρωση Δένδια για την κατάσταση και την παροχή βοήθειας στους Έλληνες (vid)

Κόσμος
Σουδάν: Ενημέρωση Δένδια για την κατάσταση και την παροχή βοήθειας στους Έλληνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σουδάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, ζητήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας με τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί καθώς και με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Χαρτούμ, προκειμένου να υπάρχει ο βέλτιστος συντονισμός για την ασφάλεια και την παροχή της μέγιστης δυνατής βοήθεια προς τους εκεί Έλληνες ομογενείς.

Κραυγή αγωνίας από Έλληνα που έχει εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο στο Σουδάν

Μεγαλώνει η αγωνία για τους πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί σε κτήρια στο εμπόλεμο Σουδάν, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και Έλληνες υπήκοοι.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς εντός της πρωτεούσας του Χαρτούμ, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους αλλά και διεθνή ανησυχία.

Στο Χαρτούμ, εκτός από τους Έλληνες εγκλωβισμένους στη Μητρόπολη και τους δύο τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο, επικρατεί αγωνία για τον Έλληνα ξενοδόχο Θανάση Παγουλάτο.

//--> //-->

«Για τέταρτη ημέρα βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο. Είναι επικίνδυνο να βγούμε έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Βρίσκομαι με την κουνιάδα μου είμαι στο ξενοδοχείο και με πέντε υπηκόους πελάτες από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι έχουν υπάρχουν προμήθειες σε φαγητό, πρόσβαση σε νερό αλλά όχι σε ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το ρεύμα έχει κοπεί και η γεννήτρια βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και δεν μπορούμε να την θέσουμε σε λειτουργία», εξήγησε ο κ. Παγουλάτος.

«Ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί, κανονιές και εκρήξεις», δήλωσε εν μέσω ανησυχίας ο κ. Παγουλάτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News