Συγκλονιστικές ιστορίες από μακελειό σε πάρτι: Έφηβος σκοτώθηκε για να σώσει την αδερφή του - «Η καρδιά μου ξεριζώθηκε»

Κόσμος
Συγκλονιστικές ιστορίες από μακελειό σε πάρτι: Έφηβος σκοτώθηκε για να σώσει την αδερφή του - «Η καρδιά μου ξεριζώθηκε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 18χρονος έσπρωξε στο έδαφος την αδερφή του, Αλέξις που είχε τα γενέθλιά της, την ώρα που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της γιορτής

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν το Σάββατο 15 Απριλίου, από πυροβολισμούς σε πάρτι γενεθλίων στην πολιτεία της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ. Οι ιστορίες που βλέπουν το φως από την τραγωδία συγκλονίζουν.

Ένας έφηβος που ήταν μεταξύ των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε μαζικό πυροβολισμό σε πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα πέθανε σώζοντας τη ζωή της αδερφής του, ανακοίνωσε συντετριμμένη η οικογένεια.

Ο Φιλ Ντάουντελ, 18 ετών, έσπρωξε στο έδαφος την αδερφή του, Αλέξις που είχε τα γενέθλιά της, την ώρα που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της γιορτής σε ένα στούντιο χορού στην κοινότητα του Dadeville. «Το τελευταίο πράγμα που της είπα ήταν να παραμείνει δυνατός», είπε ο Αλέξης στο BBC.

Τριάντα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση το βράδυ του Σαββάτου. Η Αλέξις είπε ότι ο Φιλ είχε πάει να την πάρει όταν άκουσε ότι κάποιος είχε όπλο. Καθώς ξέσπασαν πυροβολισμοί, την έσπρωξε κάτω στο έδαφος πριν χωριστούν στη μάχη σώμα με σώμα που ακολούθησε, πρόσθεσε.

Αργότερα, όταν τον ξαναβρήκε, η Αλέξις είπε ότι ο ετοιμοθάνατος αδελφός της δεν μπορούσε να μιλήσει, αν και άνοιξε τα μάτια του και σήκωσε τα φρύδια του ενώ εκείνη τον κρατούσε στην αγκαλιά της. Η Aλέξις και η μητέρα της, ΛαΤόνια Άλεν, είπαν στο BBC ότι δεν γνώριζαν τι οδήγησε στον πυροβολισμό.

Η κα Άλεν είπε ότι ο γιος της την έκανε περήφανη «με κάθε τρόπο». «Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει ξεριζωθεί», είπε. «Θα αποφοιτήσουν τον επόμενο μήνα. Αντί να πάω για αποφοίτηση, θα πάω στο νεκροταφείο να δω τον γιο μου»

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη κατονομάσει ύποπτο ή κίνητρο για τον πυροβολισμό στο Dadeville, μια μικρή, δεμένη πόλη περίπου 3.000 κατοίκων, σύμφωνα με το newsbomb.gr. Έχει πει λίγα για την έρευνα, αλλά προτρέπει το κοινό να δώσει πληροφορίες. Ο τοπικός πάστορας της πόλης είπε στο BBC ότι ο ένοπλος ήταν ακόμα ελεύθερος.

Η κα Άλεν είπε ότι πίστευε ότι ο πυροβολισμός έγινε από περισσότερα από ένα άτομα. Η Σαουνκίβια Σμιθ, 17, o Mάρσια Κόλινς, 19 και ο Κόρμπιν Χόλστον, 23 ετών, σκοτώθηκαν επίσης. Συγγενείς και φίλοι της κας Σμιθ είπαν ότι επρόκειτο να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο. Ο Κόλινς ήταν ποδοσφαιριστής του πανεπιστημίου που ήλπιζε να γίνει δικηγόρος. Kαι ο Χόλστον ήρθε στο πάρτι για να ελέγξει ένα μέλος της οικογένειας μόλις άκουσε ότι δημιουργούνται προβλήματα, είπε η οικογένειά του. Η κα Άλεν είπε πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί ότι είχε ακούσει φήμες ότι κάποιος στο πάρτι είχε όπλο.

Λίγο αργότερα, επικράτησε χάος στο στούντιο, είπε η Αλέξις. «Ξαφνικά ακούς πυροβολισμούς και απλά βλέπεις όλους να τρέχουν προς την πόρτα και ανθρώπους να πέφτουν και να ουρλιάζουν», είπε στο BBC.

Η Αλέξις είπε ότι κατάφερε να ξεφύγει από τον χώρο. Κρύφτηκε έξω προτού έρθει κάποιος να τη βοηθήσει να σηκωθεί, και πήγαν να κρυφτούν πίσω από ένα άλλο κτίριο σε περίπτωση που ο δράστης ήταν ακόμα ελεύθερος, είπε. Όταν επέστρεψε στο σημείο, είπε ότι ανακάλυψε ότι ο αδερφός της είχε πυροβοληθεί.

Είπε ότι σε εκείνο το σημείο ο αδερφός της είχε χάσει πολύ αίμα και έμεινε μαζί του ενώ εκείνος έχανε και ανακτούσε τις αισθήσεις του. Ο Τζίμι Φρανκ Γκούντμαν, ο δήμαρχος του Dadeville, είπε στο BBC ότι η σκηνή στο νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό ήταν χαοτική, ακόμη χειρότερο από αυτό που είχε δει κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

«Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν, πτώματα πήγαιναν στα επείγοντα και ματωμένα ρούχα στο έδαφος», είπε. Ο Φιλ Ντάουντελ, ο μεγαλύτερος από τρία αδέρφια, ήταν αθλητής σταρ και πιστός φίλο. Θα πήγαινε στο Jacksonville State University με αθλητική υποτροφία.

Η Αλέξις είπε ότι της άρεσε να βλέπει τον αδερφό της να παίζει ποδόσφαιρο και να γελάει μαζί του. Πάντα άνοιγε την πόρτα για τους άλλους και έμπαινε στο δωμάτιό της για να ζητήσει συγγνώμη όποτε μάλωναν οι δυο τους, είπε. Τα γενέθλιά της δεν θα είναι ποτέ πια ίδια, πρόσθεσε.

Οι σημαίες έξω από το γυμνάσιο Dadeville κυματίζουν μεσίστιες. Την Κυριακή τελέστηκε αγρυπνία και για τα τέσσερα θύματα. Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς, παρευρέθηκαν.Η επίθεση στο Dadeville οδηγεί τις ΗΠΑ σε ένα ζοφερό ορόσημο με περισσότερους από 160 μαζικούς πυροβολισμούς μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με το Gun Violence Archive.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News