Ρωσία: Οι αρχές υποστηρίζουν ότι απέτρεψαν απόπειρα διείσδυσης Ουκρανών σαμποτέρ

Κόσμος
Ρωσία: Οι αρχές υποστηρίζουν ότι απέτρεψαν απόπειρα διείσδυσης Ουκρανών σαμποτέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές τέτοιες απόπειρες «δολιοφθορέων» από την Ουκρανία στα σύνορα των δύο χωρών, τα οποία συχνά βομβαρδίζονται ή πλήττονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στις 6 Απριλίου ο Μπόγκομαζ διαβεβαίωσε ότι οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης, ανοίγοντας πυρ εναντίον «20 ανδρών» από την Ουκρανία

Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι απέτρεψε μια απόπειρα Ουκρανών να διεισδύσουν «παράνομα» στο έδαφός της στην περιοχή του Μπριάνσκ, περίπου δέκα ημέρες αφότου ανέφερε ένα παρόμοιο συμβάν.

«Ο εισβολέας ανατινάχθηκε σε μια ναρκοθετημένη γραμμή προστασίας, που δημιουργήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να εμποδιστούν διεισδύσεις στο ρωσικό έδαφος και για την ασφάλεια των κατοίκων των παραμεθόριων κοινοτήτων», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξάντρ Μπόγκομαζ. Υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια «παράνομη απόπειρα» της Ουκρανίας να περάσει τα ρωσικά σύνορα.

Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν τις τελευταίες εβδομάδες πολλές τέτοιες απόπειρες «δολιοφθορέων» από την Ουκρανία στα σύνορα των δύο χωρών, τα οποία συχνά βομβαρδίζονται ή πλήττονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στις 6 Απριλίου ο Μπόγκομαζ διαβεβαίωσε ότι οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης, ανοίγοντας πυρ εναντίον «20 ανδρών» από την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας «να κάνουν ό,τι μπορούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού», τόσο στη Ρωσία όσο και στα ουκρανικά εδάφη που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις και όπου πολλοί φιλορώσοι αξιωματούχοι έχουν δολοφονηθεί τους τελευταίους μήνες.

Επισήμως, η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει επιχειρήσεις δολιοφθοράς στο ρωσικό έδαφος. Διέψευσε μεταξύ άλλων ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση από την οποία υπέστη ζημιές η γέφυρα της Κριμαίας, το περασμένο φθινόπωρο. Στις αρχές Μαρτίου ωστόσο εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία των μελών μιας ομάδας εθελοντών που ενεργούσαν αυτοβούλως και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης «σαμποτάζ» στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News