Σουδάν: Αγωνία για τον Έλληνα τραυματία που χτυπήθηκε από ρουκέτα (vid)

Κόσμος
Σουδάν: Αγωνία για τον Έλληνα τραυματία που χτυπήθηκε από ρουκέτα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας τραυματίας αιμορραγεί, αλλά οι γιατροί δεν μπορούν να φτάσουν στο νοσοκομείο - Είναι αδύναμος, δεν έχει φάει και δεν έχει πιει πολύ νερό

Συγκλονιστικό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο ενός από τους δύο Έλληνες τραυματίες που χτυπήθηκαν από ρουκέτα στο Xαρτούμ του Σουδάν όταν ξέσπασαν οι εχθροπραξίες, με τα πόδια του να είναι δεμένα με γάζες για να σταματήσει η αιμορραγία.

Τη φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας το Open μέσα από νοσοκομείο του Σουδάν.

//--> //-->

 Ο Έλληνας τραυματίας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο δέχτηκε την επίθεση στο Σουδάν από ρουκέτα. Όπως είπε, ένας από τους τραυματίες βγήκε πολύ γρήγορα από το αυτοκίνητο και τους μετέφερε άμεσα ένα άτομο με ΙΧ στο νοσοκομείο.

Ο Έλληνας τραυματίας αναφέρει διαρκώς ότι αιμορραγεί και ζητεί γιατρούς, αλλά λόγω των οδομαχιών είναι δύσκολο αυτοί να φθάσουν στο νοσοκομείο. Είναι πολύ αδύναμος, καθώς δεν έχει φάει, δεν έχει πιει πολύ νερό και την ίδια στιγμή προσπαθούν να του σταματήσουν την αιμορραγία.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών, ανέφερε η ένωση Σουδανών γιατρών σε σημερινή της ανακοίνωση. Παράλληλα έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στη μητρόπολη στο κέντρο του Χαρτούμ εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Παγιδευμένοι είναι από προχθές 15 άνθρωποι δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News