Απίστευτο: Γέμισε με δύο τόνους κοκαΐνη η θάλασσα της Σικελίας (vid)

Κόσμος
Απίστευτο: Γέμισε με δύο τόνους κοκαΐνη η θάλασσα της Σικελίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακάλυψη της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης στη θάλασσα της Σικελίας έγινε μετά από εναέρια αναγνώριση

Εβδομήντα δέματα με δύο τόνους κοκαΐνη «ψάρεψαν» από τη θάλασσα της Σικελίας η Ομάδα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) της Κατάνια και η Αεροναυτική Ομάδα της Μεσσήνης σε από κοινού επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που επικαλούνται δελτίο Τύπου της Guardia di Finanza, η ανακάλυψη της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης στη θάλασσα της Σικελίας έγινε μετά από εναέρια αναγνώριση.

Οι διακινητές είχαν αμπαλάρει την κοκαΐνη και την είχαν δέσει σε δίχτυα, με φωτεινή, προειδοποιητική σήμανση.

«Η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη σε περίπου εβδομήντα πλωτά δέματα, δεμένα με δίχτυα, με φωτεινή συσκευή σήμανσης», έγραψε σε δημοσίευμά της η Corriera della Serra. Ακόμη το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα ναρκωτικά «είχαν αφεθεί στη θάλασσα της Σικελίας στην Ιταλία από φορτηγά πλοία για να ανασυρθούν αργότερα και να μεταφερθούν στην ξηρά».

Η συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνά τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το παράνομο αυτό φορτίο είχε μεταφερθεί μέχρι την συγκεκριμένη περιοχή από εμπορικό πλοίο και στη συνέχεια θα έπρεπε να φτάσει μέχρι την ξηρά με μικρά ταχύπλοα των διακινητών. Αυτή την φορά, όμως, ο μηχανισμός των ιταλικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού έδειξε ότι διαθέτει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News