«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς ξεκίνησε την καριέρα της η ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ που είχε υποδυθεί την Παναγία

Life
«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς ξεκίνησε την καριέρα της η ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ που είχε υποδυθεί την Παναγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε υποδυθεί την Ιουλιέτα και συμμετείχε σε βίντεοκλιπ του Μάικλ Τζάκσον

Έγινε γνωστή ως μητέρα του Χριστού στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και οι περισσότεροι τη θυμούνται γι’ αυτόν τον ρόλο.

Όμως, η Ολίβια Χάσει άρχισε την καριέρα της από πολύ νωρίς, σε ηλικία 13 χρόνων, παίζοντας στο θέατρο μαζί με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Εκεί την είδε ο Τζεφιρέλι και εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και τις υποκριτικές της ικανότητες.

Τρία χρόνια αργότερα ο μεγάλος σκηνοθέτης την επέλεξε ανάμεσα σε 500 γυναίκες ηθοποιούς για να παίξει τον ρόλο της Ιουλιέτας στην κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Για τον ρόλο αυτό κέρδισε δύο βραβεία καλύτερης ηθοποιού, μεταξύ αυτών τη Χρυσή Σφαίρα.

Η Ολίβια συνέχισε την καριέρα της παίζοντας ρόλους σε διάφορες ταινίες, αλλά αυτός που τη στιγμάτισε ήταν της Παναγίας στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ». Το αθώο πρόσωπό της ήταν ό,τι έπρεπε για τον ρόλο της Μαρίας.

Από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1951 και ο πατέρας της εργαζόταν στην όπερα. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 7 χρόνων και μαζί με τη μητέρα της και τον αδερφό της μετακόμισαν από το Μπουένος Άιρες.

Αργότερα φοίτησε σε δραματική σχολή για 5 χρόνια. Στο «σανίδι» βγήκε με το επίθετο της μητέρας της. Μετά την εμφάνισή της στον Ιησού από τη Ναζαρέτ, έπαιξε σε πολλές ταινίες δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Πίτερ Ουστίνοφ, ενώ εμφανίστηκε και σε ταινίες τρόμου.

Το 1987 η Ολίβια Χάσεϊ συμμετείχε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Liberian Girl», του Μάικλ Τζάκσον, μαζί με άλλους ηθοποιούς όπως ο Τζον Τραβόλτα, η Ολίβια Νιούτον Τζον, ο Νταν Αϊκρόιντ και πολλοί άλλοι. Εκτός από τις εμφανίσεις της σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές η Χάσεϊ έδωσε τη φωνή της σε video games του Star Wars.

Προσωπική ζωή

Το 1971 η Ολίβια παντρεύτηκε τον Ντιν Πολ Μάρτιν, γιο του Ντιν Μάρτιν, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο. Χώρισαν το 1978. Ο Μάρτιν, που εκτός από ηθοποιός και τραγουδιστής ήταν και πιλότος, σκοτώθηκε το 1987, όταν το Φάντομ που πιλοτάριζε έπεσε σε χιονοθύελλα και προσέκρουσε σε βουνό της Καλιφόρνιας.

Ο δεύτερος σύζυγος της Χάσεϊ ήταν ένας ιάπωνας μουσικός, ο Ακίρα Φούσε. Παντρεύτηκαν το 1980 και έκαναν δύο τελετές. Μία στο Λος Άντζελες και μια δεύτερη, ινδική τελετή, στο Μαϊάμι. Το ζευγάρι έκανε έναν γιο και χώρισε το 1989.

Το 1991 η Χάσεϊ παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Διάλεξε για σύζυγό της τον Ντέιβιντ Γκλεν Άισλι με τον οποίο απέκτησε μια κόρη….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News