Σουδάν: Μαρτυρία για 15 εγκλωβισμένους σε ελληνορθόδοξη εκκλησία (vid)

Κόσμος
Σουδάν: Μαρτυρία για 15 εγκλωβισμένους σε ελληνορθόδοξη εκκλησία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και παραστρατιωτικές ομάδες - Τα τελευταία λεπτά υπάρχουν αναφορές για 15 εγκλωβισμένα άτομα στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όσο και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουδάν, την Ομντουρμάν.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, η ένωση των Γιατρών του Σουδάν έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς στρατιώτες, καθώς και για 56 αμάχους νεκρούς και σχεδόν 600 τραυματίες. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά με αναφορές για σφοδρές μάχες τόσο στην πρωτεύουσα Χαρτούμ όσο και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουδάν, την Ομντουρμάν.

Αναφορές για 15 Έλληνες εγκλωβισμένους στην ελληνόρθοδοξη Μητρόπολη

Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία λεπτά υπάρχουν αναφορές για 15 εγκλωβισμένα άτομα στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ALPHA, δημοσιογράφος του σταθμού ήρθε σε επικοινωνία με κάποιους Έλληνες στο Σουδάν, η οποία διεκόπη ξαφνικά κι έκτοτε δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη, αναφέρουν πως ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στην εκκλησία που βρίσκεται στο κέντρο του Χαρτούμ εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Μιλώντας στον Alpha ο μητροπολίτης Nουβίας, Σάββας, έκανε λόγο για 15 εγκλωβισμένα άτομα στη Μητρόπολη, τη στιγμή που οι σφαίρες έξω από το ναό έπεφταν "βροχή".

«Έχουμε πρόβλημα. Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες τραυματίες μετά από έκρηξη ρουκέτας.

«Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έχουν προγραμματίσει για σήμερα χειρουργείο. Ο ένας έχει τραυματιστεί στα κάτω άκρα και ο άλλος στο ένα κάτω άκρο, την κοιλιά και πάνω από το μάτι. Οι γιατροί λένε ότι είναι σταθερή η κατάστασή τους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το Σουδάν

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στην αφρικανική χώρα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση ασφαλείας στο Σουδάν, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στη χώρα αυτή.

Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ήδη εκεί να ενημερώνονται τακτικά για τις εξελίξεις, να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Η Ελλάδα δεν διαθέτει διπλωματική Αρχή στο Σουδάν, αρμόδια είναι η Πρεσβεία μας στο Κάιρο (τηλέφωνα επικοινωνίας (00202) 27955915, (00202) 27959443, (00202)27951074 και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 00201 220940119)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News