Αυστραλός κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα push ups - Έκανε 3.206 σε μία ώρα!

Κόσμος
Αυστραλός κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα push ups - Έκανε 3.206 σε μία ώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λογιστής στο επάγγελμα, ο 33χρονος είπε ότι ήθελε να εμπνεύσει τον ενός έτους γιο του, με το να του δείξει ότι «τίποτα δεν είναι αδύνατο»

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα push ups έκανε ένας Αυστραλός πατέρας, λογιστής στο επάγγελμα, καταφέρνοντας 3.206 επαναλήψεις σε μόλις μία ώρα.

Επί 60 λεπτά, στο γυμναστήριο της γειτονιάς του, στο Μπρίσμπεϊν, ο Λούκας Χέλμκε έκανε 53 push ups το λεπτό, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε ένας άλλος Αυστραλός.

Ο 33χρονος δήλωσε στην επιτροπή των ρεκόρ Guinness ότι ήθελε να εμπνεύσει τον ενός έτους γιο του, με το να του δείξει ότι «τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Κάθε push up έπρεπε να είναι άψογο για να πληροί τις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ, όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Ο Χέλμκε έπρεπε να διατηρεί τον κορμό του ίσιο κατά την άνοδο, χωρίς να λυγίζει τα γόνατα και τη μέση του, και οι αγκώνες του να διαγράφουν γωνία τουλάχιστον 90 μοιρών σε κάθε βύθιση.

Παρότι του αφαιρέθηκαν 34 push ups λόγω ακατάλληλης στάσης, εκείνος συνέχισε να σπάει τα χρονικά ορόσημα του προηγούμενου ρεκόρ, που είχε σημειωθεί από τον Ντάνιελ Σκάλι, ο οποίος είχε κάνει 3.182 push ups σε μία ώρα, τον Απρίλιο του 2022.

Ο Χέλμκε είπε ότι χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να φτάσει στη φυσική κατάσταση για το παγκόσμιο ρεκόρ. Τώρα ελπίζει να το σπάσει ξανά. 

 Πηγή φωτογραφίας: Guinness World Records

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News