Μπάιντεν: Δάκρυσε στη συνάντηση με τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο του πριν πεθάνει (vid)

Κόσμος
Μπάιντεν: Δάκρυσε στη συνάντηση με τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο του πριν πεθάνει (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο ταξίδι έζησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ιρλανδία, ειδικά όταν είδε την πλακέτα που είχε φτιαχτεί ως φόρος τιμής στον γιο του

Το ιστορικό χωριού Νοκ της κομητείας Μάγιο της Ιρλανδίας επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όπου και έμεινε μόνος για λίγα λεπτά προκειμένου να προσευχηθεί. Κρατούσε ένα κομποσκοίνι στον καρπό του, που κάποτε ανήκε στον εκλιπόντα γιο του, Μπο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπο Μπάιντεν πέθανε σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε μάλιστα τον ιερέα ο οποίος ήταν εκείνος που είχε μεταλάβει τον γιο του Μπο Μπάιντεν λίγο πριν πεθάνει το 2015. 

Ήταν ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο ταξίδι για τον Αμερικανό πρόεδρο, ειδικά όταν είδε την πλακέτα που είχε φτιαχτεί ως φόρος τιμής στον γιο του.

«Γέλασε, έκλαψε, έβλεπε κανείς, πόσο συγκινήθηκε και τι σήμαινε όλο αυτό για εκείνον. Ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα. Δεν θα το ξεχάσω», είπε αρχικά ο εφημέριος.

Ο πατέρας Γκίμπονς ανέφερε για τον πρόεδρο Μπάιντεν: «Μίλησε για την οικογένειά του και για τη σύνδεσή του με τη θρησκεία και επίσης για τον γιο του Μπο που πέθανε. Απλά συνέβη κι ήταν κάπως αυθόρμητο. Απλά συνέβη να εργάζεται στον ναό εδώ. Είναι απλά αξιοσημείωτο και δεν το ήξερα καν. Δεν το ήξερα μέχρι να φθάσει ο πρόεδρος. Έτυχε να δούμε τη συνάντηση του ιερέα, που μετέλαβε το γιο του για τελευταία φορά στις ΗΠΑ».

Από την πλευρά του ο πατέρας Ο’ Γκρέιντι, που μίλησε με τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η συνάντησή τους για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια ήταν σαν επανένωση. «Είχαμε μία ωραία συζήτηση για περίπου 10 λεπτά», είπε.

Ο πατέρας Ο’ Γκρέιντι συμπλήρωσε πως δεν είχε δει τον Τζο Μπάιντεν από το θάνατο του γιου του πριν από οκτώ χρόνια. «Ήμουν έκπληκτος όταν έλαβα το τηλεφώνημα και μου είπαν ότι ο πρόεδρος θέλει να με δει».

«Ήταν ένα υπέροχο δεκάλεπτο. Δεν τον είχα δει για οκτώ χρόνια από όταν πέθανε ο Μπο και ήταν και γιος του Χάντερ μαζί, οπότε είχαμε μία πραγματική επανένωση. Σίγουρα του λείπει ο γιος του, θρηνεί πολύ, αλλά πιστεύω ότι ο πόνος μειώθηκε για λίγο. Μιλήσαμε λίγο για το πόσο ο πόνος μπορεί να υπάρξει για πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη πίστη και ήταν σύμπτωση να τον συναντήσω», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News