Διάρρηξη στο κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία από διαδηλωτές (vid)

Κόσμος
Διάρρηξη στο κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία από διαδηλωτές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ακόμα μία μέρα συνεχίζονται οι απεργίες στην Γαλλία λόγω του νόμου που αλλάζει το όριο ηλικίας των συνταξιούχων.

Οι διαδηλωτές στην Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.

Για ακόμα μία μέρα συνεχίζονται οι απεργίες στην Γαλλία λόγω του νόμου που αλλάζει το όριο ηλικίας των συνταξιούχων. Αυτήν την ώρα, έντονα επεισόδια εκτυλίσσονται στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι διαδηλωτές στην Γαλλία διέρρηξαν το κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του Συνταγματικού Συμβουλίου την Παρασκευή σχετικά με τη νομιμότητα του

Εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου Γαλλίας

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται μία μέρα πριν αποφανθεί το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τους προέδρους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, καθώς επίσης και με ορισμένους υπουργούς. Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, τις ερχόμενες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News