Ο Ερντογάν "έπαθε".. Μπαρμπαρόσα και εμφανίζεται ως πορθητής με το αεροπλανοφόρο

Κόσμος
Ο Ερντογάν "έπαθε".. Μπαρμπαρόσα και εμφανίζεται ως πορθητής με το αεροπλανοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό αντιλαμβάνεται κάποιος που άκουσε τα όσα είπε χθες ο τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη ναυπήγηση του νέου τουρκικού αεροπλανοφόρου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται μάλλον σαν τον… Μπαρμπαρόσα. Αυτό αντιλαμβάνεται κάποιος που άκουσε τα όσα είπε χθες ο τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη ναυπήγηση του νέου τουρκικού αεροπλανοφόρου – για το οποίο κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι αεροπλανοφόρο – Anadolu.

«Από πλοίο αυτό θα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ΤΒ3 , τα Kizilelma και το ελαφρύ μαχητικό Hurjet. Τι έλεγαν για τον Μπαρμπαρόσα; Ο πορθητής των θαλασσών, o πλοίαρχος των θαλασσών. Αυτό το πλοίο μας οδηγεί σε μια πολύ μα πάρα πολύ ισχυρή θέση. Στα σημεία που σήμερα δεν φτάνεις θα μπορείς να φτάσεις με αυτό. Εμείς θα κάνουμε άλλο ένα βήμα και ήδη κάνουμε τις διαβουλεύσεις και θα ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτό του πλοίου», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την σημαντικότητα του αεροπλανοφόρου που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος ξανά στη Γαλάζια Πατρίδα: «Μέσα σε αυτό θα μπορούν να μπαίνουν και άρματα μάχης.. Στον κάτω όροφο θα είναι τα άρματα μάχης. 1400 άτομα προσωπικό. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Εμφανίστηκε ένας πολύξερος και λέει διάφορα πράγματα. Πως ξεγελάμε τον κόσμο! Με το Anadolu θα κάνουμε στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Τι μπορεί να είναι σημαντικότερο για την κυριαρχία μας. Θα πλεύσεις στη Μεσόγειο στις γαλάζιες θάλασσες με μεγαλύτερη άνεση. Και στη Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό έχει μήκος 220 μέτρα».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-crvde77i4ebd

Ενοχλούν τους Τούρκους οι Ισραηλινοί πύραυλοι SPIKE της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα τουρκικά ρεπορτάζ για τη συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ για τους πυραύλους SPIKE: «Παρά τις θετικές εξελίξεις μεταξύ των δυο χωρών, η Αθήνα δεν εγκαταλείπει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Πρόσφατα με το Ισραήλ υπογράφηκε μια συμφωνία εξοπλισμών ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ελλάδα εξακολουθεί να εξοπλίζεται. Με το Ισραήλ συμφωνήθηκε η προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε πως 'οι πύραυλοι SΡΙΚΕ' θα ενισχύσουν την άμυνα της Ελλάδας» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News