Ινδία: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από έκρηξη που προκάλεσε η ρίψη πυροτεχνημάτων προς τιμήν βουλευτή

Κόσμος
Ινδία: Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από έκρηξη που προκάλεσε η ρίψη πυροτεχνημάτων προς τιμήν βουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσιμαλαπάντου, 274 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαϊντεραμπάντ, πρωτεύουσας του συγκεκριμένου κρατιδίου

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου στη διάρκεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων σε πολιτική συγκέντρωση στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσιμαλαπάντου, 274 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαϊντεραμπάντ, πρωτεύουσας του συγκεκριμένου κρατιδίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένα από τα πυροτεχνήματα με τα οποία οι κάτοικοι υποδέχθηκαν βουλευτή του κόμματος BRS (Bharat Rashtra Samithi) έπεσαν σε στέγη καλύβας και προκάλεσαν πυρκαγιά για να ακολουθήσει λίγο αργότερα έκρηξη φιάλης υγραερίου.

«Πυροτεχνήματα έπεσαν σε καλύβα που βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων από τον χώρο της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Μέλη του BRS και αστυνομικοί έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, όταν εξερράγη φιάλη υγραερίου στο εσωτερικό της καλύβας. (…) Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News