Η φρουρά του Μακρόν ακινητοποίησε με βία άντρα επειδή τον πλησίασε (vid)

Κόσμος
Η φρουρά του Μακρόν ακινητοποίησε με βία άντρα επειδή τον πλησίασε (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φώναζε "είμαστε εδώ είμαστε εδώ"

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Εμάνουελ Μακρόν στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, και δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο της πόλης φωνάζοντας και κρατώντας πανό για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Δευτερόλεπτα και αφού είχε αποβιβαστεί ο Γάλλος πρόεδρος από το αυτοκίνητο, ένας άνδρας προσπάθησε να τον πλησιάσει ενώ φώναζε «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ!». Άμεσα αντέδρασαν οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου. Έπεσαν πάνω στον άνδρα, τον έριξαν βίαια στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν.

https://twitter.com/BFMTV/status/1646081194625314816

Διαδηλωτές για το συνταξιοδοτικό διέκοψαν και την ομιλία του

Ένταση υπήρξε και την Τρίτη (11/4) κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μακρόν στη Χάγη, όπου ήταν προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Nexus.

Ο Γάλλος πρόεδρος διέκοψε την ομιλία του όταν νεαρά άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της γαλλικής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και να ξεδιπλώνουν πανό, τα οποία έγραφαν στα αγγλικά: «Νομίζω ότι χάσαμε κάτι: πού είναι η γαλλική δημοκρατία;», «Παρακάμψατε ξανά τη Βουλή», «Δεν τηρείται η σύμβαση για το κλίμα», «Πότε θα ακούσετε τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο δρόμο;»

Ο Μακρόν απευθυνόμενος προς τα άτομα που διέκοψαν την ομιλία του και τα οποία η ολλανδική αστυνομία απομάκρυνε από την αίθουσα, είπε πως «μπορώ να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις για το τι συζητάμε στη Γαλλία», ότι «η δημοκρατία είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να διαδηλώσει», αλλά και ότι «την ημέρα που θα πεις στον εαυτό σου πως όταν διαφωνείς με νόμο που έχει ψηφιστεί ή με ανθρώπους που έχουν εκλεγεί, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, θέτεις σε κίνδυνο τη δημοκρατία».

Βέβαια, τα άτομα απομακρύνθηκαν επίσης με βία από το ακροατήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News