Εντολή για σύλληψη και θανάτωση της αρκούδας που σκότωσε τον 26χρονο που έκανε τζόκινγκ

Κόσμος
Εντολή για σύλληψη και θανάτωση της αρκούδας που σκότωσε τον 26χρονο που έκανε τζόκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρκούδα, που είναι μια θηλυκή 17 ετών, είναι γνωστή στις αρμόδιες αρχές με τον κωδικό JJ4

Η αρκούδα στο Τρεντίνο της βόρειας Ιταλίας που την περασμένη εβδομάδα σκότωσε έναν 26χρονο ενώ έκανε τζόκινγκ, είχε επιτεθεί σε ακόμη δυο ανθρώπους. 

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2020 είχε επιτεθεί σε έναν άνδρα και τον γιο του κοντά σε καταφύγιο σε βουνό, προκαλώντας και στους δύο σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Ο περιφερειάρχης είχε ζητήσει τότε τη σύλληψη και θανάτωση του ζώου, ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε από δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οργανώσεις υπέρ των ζώων.

Τελικά αποφασίστηκε να βάλουν στην αρκούδα κολάρο με ραδιοπομπό, γρήγορα όμως η μπαταρία τελείωσε και το ζώο δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Και αυτή τη φορά εκδόθηκε εντολή για τη σύλληψη και τη θανάτωση της αρκούδας, ενώ και το WWF τάσσεται υπέρ της θανάτωσης.

Η αρκούδα, που είναι μια θηλυκή 17 ετών, είναι γνωστή στις αρμόδιες αρχές με τον κωδικό JJ4, αναφέρει ο Guardian.

Είχε γεννηθεί στο Τρέντο από γονείς που είχαν εισαχθεί από τη Σλοβενία μετά το 2000, στο πλαίσιο σχεδίου για την αύξηση του αριθμού των αρκούδων.

Στην περιοχή του Τρέντο ζουν περίπου 100 αρκούδες που έρχονται όλο και πιο συχνά σε επαφή με τους ανθρώπους. Τον Μάρτιο, μάλιστα, μια αρκούδα, η MJ5, είχε επιτεθεί σε άνδρα.

Σήμερα Τετάρτη έγινε η κηδεία του Αντρέα Πάπι. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε από αρκούδα στην Ιταλία εδώ και περίπου 150 χρόνια. Το ζώο του είχε προκαλέσει σοβαρά τραύματα στον λαιμό, τα χέρια και το στήθος.

Η μητέρα του Πάπι σε επιστολή της στα ΜΜΕ τόνισε ότι «θα παλέψουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αντρέα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News