Κόσμος

Πίστευε ότι τα παιδιά της είναι ζόμπι ..τα σκότωσε και τα έθαψε στην αυλή

Τα παιδιά αγνοούνταν για μήνες πριν βρεθούν τα λείψανά τους θαμμένα στην αυλή του Τσαντ Ντέιμπελ στο ανατολικό Άινταχο, δήλωσε ο Μπλέικ στους ενόρκους

Μια γυναίκα κατηγορείται για την τριπλή δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της καθώς και της προηγούμενης συζύγου του νέου της συζύγου ήταν πρόθυμη να «απομακρύνει κάθε εμπόδιο στο δρόμο της για να πάρει αυτό που θέλει», δήλωσε ο εισαγγελέας στους ενόρκους το πρωί της Δευτέρας.


«Η κατηγορούμενη χρησιμοποίησε χρήματα, δύναμη και σεξ για να πάρει αυτό που ήθελε», δήλωσε η εισαγγελέας της κομητείας Fremont Lindsey Blake. «Δεν είχε σημασία τι ήταν αυτό».

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στη Λόρι Βάλοου Ντέιμπελ και στον σύζυγό της, Τσαντ Ντέιμπελ, για πολλαπλές κατηγορίες συνωμοσίας, δολοφονίας και διακεκριμένης κλοπής σε σχέση με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Βάλοου Ντέιμπελ: του 7χρονου Τζόσουα "JJ" Βάλοου και της μεγάλης αδελφής Τάιλ Ράιαν, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά λίγες ημέρες πριν από τα 17α γενέθλιά της το 2019. Οι εισαγγελείς απήγγειλαν επίσης κατηγορίες στο ζευγάρι σε σχέση με τον θάνατο τον Οκτώβριο του 2019 της εκλιπούσας συζύγου του Τσαντ Ντέιμπελ, Τάμι Ντέιμπελ.

Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι, αλλά δικάζονται χωριστά. Η δίκη του Τσαντ Ντέιμπελ απέχει ακόμη μήνες. Η Vallow Daybell αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης.

Τα παιδιά αγνοούνταν για μήνες πριν βρεθούν τα λείψανά τους θαμμένα στην αυλή του Τσαντ Ντέιμπελ στο ανατολικό Άινταχο, δήλωσε ο Μπλέικ στους ενόρκους.

«Τα απανθρακωμένα λείψανα, αυτό απέμεινε από την Tylee», είπε ο εισαγγελέας, δείχνοντας στους ενόρκους μια φωτογραφία ανθρώπινων λειψάνων μερικώς ακάλυπτων σε ένα κομμάτι χώμα. «Θα ακούσετε να το εξηγούν ως μια μάζα οστών και ιστών. Αυτό έχει απομείνει από αυτή την όμορφη νεαρή γυναίκα».

Το DNA της Tylee βρέθηκε αργότερα σε μια αξίνα και ένα φτυάρι σε ένα υπόστεγο στην ιδιοκτησία, είπε.

Το σώμα του JJ ήταν τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών και μονωτική ταινία, είπε ο Blake - η ταινία έδενε τα χέρια του μπροστά του και τυλιγόταν γύρω από το κεφάλι του.

Τα παιδιά και η προηγούμενη σύζυγος του Τσαντ Ντέιμπελ, η Τάμι Ντέιμπελ, σκοτώθηκαν επειδή στάθηκαν εμπόδιο στη σχέση του ζευγαριού, δήλωσε η Μπλέικ.

«Θυμηθείτε, η κατηγορούμενη θα απομακρύνει κάθε εμπόδιο στο δρόμο της για να πάρει αυτό που θέλει, και ήθελε τον Chad Daybell», δήλωσε ο Blake.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Jim Archibald παρουσίασε στους ενόρκους μια πολύ διαφορετική εικόνα, περιγράφοντας τη Vallow Daybell ως μια "ευγενική και στοργική μητέρα για τα παιδιά της" που έτυχε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και τις βιβλικές προφητείες που αφορούν το τέλος του κόσμου.

"Κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται λιγότερο για τις βιβλικές προφητείες, κάποιοι άλλοι ενδιαφέρονται πολύ γι' αυτές", δήλωσε ο Archibald. "Ευτυχώς σε αυτή τη χώρα, μπορούμε να λατρεύουμε όπως επιλέγουμε".

Η Vallow Daybell θεωρείται αθώα, υπενθύμισε ο Archibald στους ενόρκους και δήλωσε ότι οι ίδιες οι ποινικές κατηγορίες - οι οποίες κατηγορούν τη Vallow Daybell είτε για καθοδήγηση, είτε για ενθάρρυνση, είτε για βοήθεια, είτε για συμμετοχή στους φόνους - δείχνουν ότι οι εισαγγελείς δεν γνωρίζουν πραγματικά τι συνέβη στην υπόθεση.

«Σκότωσε, ή βοήθησε, ή ενθάρρυνε, ή κατεύθυνε; Δεν είναι σίγουροι», δήλωσε ο Archibald.

Πίστευε ότι τα παιδιά της είναι ζόμπι
Ο Archibald είπε επίσης ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις της Vallow Daybell άρχισαν να αλλάζουν μόνο αφότου γνώρισε τον Chad Daybell, έναν θρησκευόμενο συγγραφέα του οποίου τα φανταστικά βιβλία επικεντρώνονται στην αποκάλυψη και βασίζονται χαλαρά στις πεποιθήσεις της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών

Αλλά η Blake είπε ότι οι πεποιθήσεις αυτές έφταναν στα άκρα, με το ζευγάρι να λέει ότι οι άνθρωποι ήταν "σκοτεινοί" ή "φωτεινοί", λέγοντας σε φίλους και γνωστούς ότι οι "σκοτεινοί" άνθρωποι είχαν καταληφθεί από κακά πνεύματα. Τελικά άρχισαν να διδάσκουν στους φίλους τους ότι όταν αυτά τα κακά πνεύματα ήταν αρκετά ισχυρά, το άτομο γινόταν "ζόμπι" και ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθεί η ψυχή αυτού του ατόμου ήταν να το σκοτώσουν.

Οι φίλοι της Vallow Daybell θα καταθέσουν ότι είπε ότι τα παιδιά και η Tammy Daybell ήταν "σκοτεινοί" πριν από το θάνατό τους, είπε ο Blake. Τουλάχιστον ένας φίλος είπε στην αστυνομία ότι η Vallow Daybell αποκάλεσε και τα δύο παιδιά "ζόμπι" πριν εξαφανιστούν, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.

"Το κοινό θέμα ήταν ότι το σώμα πρέπει να καταστραφεί", δήλωσε ο Blake. "Ο κατηγορούμενος και ο Τσαντ χρησιμοποίησαν τις αυτοαποκαλούμενες θρησκευτικές διδασκαλίες τους για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στους άλλους - τις πράξεις τους από την υπόθεση μέχρι τη δολοφονία".

Η γιαγιά του JJ Vallow, Kay Woodcock, ήταν η πρώτη μάρτυρας που ανέβηκε στο εδώλιο μετά την έναρξη της αγόρευσης. Έκλαψε όταν ο εισαγγελέας της κομητείας Madison, Rob Wood, της έδειξε μια φωτογραφία του JJ.

Η Woodcock είπε ότι η Vallow Daybell ήταν κάποτε μια "στοργική μητέρα", αλλά η γνώμη της για την κατηγορούμενη άλλαξε αφού ο Charles Vallow κατέθεσε αίτηση διαζυγίου στις αρχές του 2019. Μετά τον θάνατο του Charles Vallow, τα κάποτε τακτικά τηλεφωνήματα και οι επισκέψεις με τον JJ μειώθηκαν, είπε.

Είχε επαφή με τον JJ μόνο τρεις φορές μετά τον θάνατο του πατέρα του, είπε η Woodcock, σε σύντομες βιντεοκλήσεις FaceTime. Η τελευταία κλήση έγινε ένα μήνα πριν ο JJ εμφανιστεί για τελευταία φορά ζωντανός, είπε. Η διάρκεια της ήταν μόλις 35 δευτερόλεπτα, μεταδίδει το AP.

"Είπε απλώς, 'Γεια σου μαμά, γεια σου μπαμπά'", είπε η Woodcock, αναφερόμενη στα παρατσούκλια του JJ για τους παππούδες του. "Πρέπει να φύγω, μαμά. Πρέπει να φύγω, μπαμπά. Αντίο!'"

Ο Woodcock επικοινώνησε τελικά με τις αρχές και τους ζήτησε να κάνουν έναν έλεγχο για την ευημερία του JJ, με αποτέλεσμα η αστυνομία του Rexburg να ανοίξει μια υπόθεση εξαφάνισης τον Νοέμβριο του 2019. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η αστυνομία λέει ότι το ζευγάρι είπε ψέματα για το πού βρίσκονταν τα παιδιά.

Οι εισαγγελείς λένε ότι το ζευγάρι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της ασφάλειας ζωής από το θάνατο της Tammy Daybell και ότι η Vallow Daybell συνέχισε να εισπράττει και να ξοδεύει τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και επιζώντων των παιδιών μετά το θάνατό τους. Ο πατέρας του Tylee πέθανε αφού αυτός και η Vallow Daybell χώρισαν χρόνια νωρίτερα. Ο πατέρας της JJ, Charles Vallow - με τον οποίο η Vallow Daybell ήταν παντρεμένη όταν γνώρισε τον Chad Daybell - πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αδελφό της Vallow Daybell, Alex Cox.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια