Doomsday Mom: Στο σκαμνί η γυναίκα που φέρεται να σκότωσε τα παιδιά της γιατί πίστευε ότι ήταν «ζόμπι»

Κόσμος
Doomsday Mom: Στο σκαμνί η γυναίκα που φέρεται να σκότωσε τα παιδιά της γιατί πίστευε ότι ήταν «ζόμπι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 47χρονη και ο 5ος σύζυγός της φέρεται να πίστευαν ότι υπάρχουν δαιμονικά πνεύματα που καταλαμβάνουν τα σώματα ανθρώπων, και ότι ο μόνος τρόπος να «ελευθερωθούν» αυτές που ψυχές που «εξορίζονται» στο καθαρτήριο είναι να πεθάνει το θνητό σαρκία τους, που έχει μετατραπεί σε «ζόμπι»

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται η Λόρι Βάλοου-Ντέιμπειλ, γνωστή στα αμερικανικά ΜΜΕ και με το παρατσούκλι «Doomsday Mom», η οποία κατηγορείται μαζί με τον σύζυγό της ότι σκότωσαν τα δύο παιδιά της και την πρώην γυναίκα του.

Η δίκη της 49χρονης Αμερικανίδας που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Μπόιζι του Άινταχο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ και όχι μόνο, αφού πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση για την οποία έχουν ήδη γραφτεί βιβλία και έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ στις ΗΠΑ.

Φίλοι της Καλιφορνέζας που ανατράφηκε ως μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Εκκλησία των Μορμόνων) τη θεωρούσαν μια υπέροχη μητέρα που λάτρευε τα παιδιά της. Αρκετοί τη θυμούνται ως εξαιρετικά χαρισματική γυναίκα, που τραβούσε σαν μαγνήτης το ανδρικό ενδιαφέρον (εξ ου και οι πολλοί γάμοι της) αλλά και την αφοσίωση των ανθρώπων που την περιέβαλλαν. Οι Αρχές πιστεύουν ότι κατάφερε να πείσει ακόμα και τον αδελφό της να δράσει ως εκτελεστής για λογαριασμό της, για να ξεφορτωθεί τον πρώην άντρα της.

Το συμβάν-σταθμός στη ζωή της Βάλοου υπήρξε, σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες, η γνωριμία (και ο επακόλουθος γάμος της) με τον Τσαντ Ντέιμπελ, τον 5ο και σημερινό σύζυγό της. Ο Μορμόνος podcaster και συγγραφέας ήταν επικεφαλής μιας υπο-ομάδας «πιστών» που είχαν εμμονή με τη Δευτέρα Παρουσία και βιβλία του περιστρέφονταν γύρω από επιθανάτιες εμπειρίες, δαίμονες και - φυσικά - την Ημέρα της Κρίσης.

Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ γνωρίστηκαν σε ένα event του δεύτερου του το 2018, όταν ήταν και οι δύο παντρεμένοι με άλλοι άτομα, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε από το να ερωτευτούν και να συνάψουν δεσμό, σύμφωνα με το protothema.gr. Όταν η Βάλοου μετακόμισε στο Άινταχο με τα δύο παιδιά της - τη βιολογική της κόρη Ταϊλί Ράιαν και τον υιοθετημένο γιο της Τζόσουα «Τζέι-Τζέι» Βάλοου - για να είναι μαζί με τον αγαπημένο της (τον οποίο τελικά θα παντρευόταν), το ζευγάρι φέρεται να αποφάσισε ότι τα παιδιά είχαν καταληφθεί από μοχθηρά πνεύματα και είχαν μετατραπεί σε «ζόμπι», γι' αυτό και «έπρεπε να πεθάνουν»!

Σύμφωνα με τα δύο βιβλία που έχουν γραφτεί για την υπόθεση αλλά και δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η New York Post, το διαταραγμένο ζευγάρι φέρεται να πίστευε ότι υπάρχουν δαιμονικά πνεύματα που καταλαμβάνουν τα σώματα ανθρώπων, και ότι ο μόνος τρόπος να «ελευθερωθούν» αυτές που ψυχές που «εξορίζονται» στο καθαρτήριο είναι να πεθάνει το θνητό σαρκία τους, που έχει μετατραπεί σε «ζόμπι».

«Με βάση όσα πίστευε, οι ψυχές των παιδιών της ήταν παγιδευμένες» είπε την περασμένη εβδομάδα στο News Nation μια φίλη της Βάλοου, που αναφέρεται στο ρεπορτάζ με το ψευδώνυμο «Τζες». «Δεν μπορούσαν να πάνε στον παράδεισο, ούτε να επιστρέψουν στο σώμα τους. Ο μόνος τρόπος να πάνε στον παράδεισο ήταν να σκοτώσεις το σώμα. Για τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα πιστεύω, το να σκοτώσεις τα παιδιά είναι μια πράξη ελέους. Όσο αρρωστημένο και ακατανόητο είναι αυτό σαν ιδέα, εξηγεί πώς ένας άνθρωπος που υπήρξε για χρόνια γλυκός και τρυφερός μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».

Παρά τη σύλληψή της, η Βάλοου δεν έδειξε ποτέ φοβισμένη, μετανιωμένη ή θλιμμένη για τα νεκρά παιδιά της. Τόσο εκείνη όσο και ο Ντέιμπελ δηλώνουν αθώοι ως προς τον φόνο της 16χρονης Ταϊλί και του 7χρονου «Τζέι-Τζέι» αλλά και ως προς άλλες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν συνωμοσία και απάτη για τον θάνατο της πρώην συζύγου του συγγραφέα.

Το έφηβο κορίτσι και το μικρό αγόρι εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019, και η μητέρα τους με τον 5ο της σύζυγο έδειχναν από την αρχή πλήρως αδιάφοροι για την τύχη τους. Επί 10 μήνες αρνούνταν να αποκαλύψουν το παραμικρό στην αστυνομία, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα.

Όταν τελικά συνελήφθη σε σχέση με την εξαφάνιση των παιδιών τον Φεβρουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Χαβάη, η ξανθιά γυναίκα χαμογέλασε σαν... σταρ του σινεμά στους δημοσιογράφους από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού.

«Έκανα τα πάντα για να τα προστατεύσω σε όλη τους της ζωή, όπως ξέρεις. Λυπάμαι που δεν κατανοείς πλήρως την κατάσταση. Μια μέρα θα καταλάβεις», ακούγεται να λέει η Βάλοου μιλώντας στο τηλέφωνο με τον μεγαλύτερο γιο της, τον Κόλμπι Ράιαν, στη σειρά του Netflix με τίτλο «Sins of Our Mother» (2022). Τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται είναι φυσικά τα δύο παιδιά της που πιστεύεται ότι σκότωσε επειδή θεωρούσε ότι μετατράπηκαν σε «ζόμπι».

Η σορός του 7χρονου αγοριού βρέθηκε στις 9 Ιουνίου του 2020 σε έναν αυτοσχέδιο τάφο στο σπίτι του Ντέιμπελ στο Άινταχο. Τα υπολείμματα της σορού της Ταϊλί (που είχε διαμελιστεί και καεί) ήταν σε έναν κοντινό λάκκο.

Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ αντιμετωπίζουν κατηγορίες και σε σχέση με τον θάνατο της πρώην συζύγου του Ντέιμπελ, Τάμι, που πιστευόταν αρχικά ότι πέθανε από φυσικά αίτια, όμως η νεκροψία ανέτρεψε τις αρχικές εκτιμήσεις. To ζευγάρι παντρεύτηκε δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της.

Επίσης η Βάλοου αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε σχέση με τον θάνατο του δικού της πρώην συζύγου, Τσαρλς Βάλοου, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι το 2019 από τον αδελφό της Άλεξ Κοξ, που υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Παρόλο που τότε δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες, οι Αρχές της Αριζόνα λένε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η Βάλοου συνωμότησε με τον αδελφό της για να σκοτώσουν τον Τσαρλς. Ο Άλεξ Βάλοου είναι επίσης νεκρός, και η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια για το τι συνέβη είναι η αδελφή του. Οι εισαγγελείς δεν έχουν ασκήσει δίωξη στον Ντέιμπελ για το συγκεκριμένο φόνο, σε αντίθεση με τα άλλα τρία εγκλήματα που πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν από κοινού.

Η περίπλοκη, αιματηρή ιστορία του ζευγαριού που «προετοιμαζόταν» με τον πιο αρρωστημένο τρόπο για τη Μέρα της Κρίσης (Doomsday στα αγγλικά, εξ ου και το παρατσούκλι της 47χρονης) έχει διχάσει το αμερικανικό κοινό. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο φανατικός συγγραφέας που είχε εμμονή με τους δαίμονες μετέτρεψε την «γλυκιά και τρυφερή» Λόρι σε δολοφόνο. Άλλοι πιστεύουν ότι η 47χρονη έκρυβε για πολλά χρόνια το πραγματικό, μοχθηρό της πρόσωπο, πίσω από τη γοητευτική και στοργική περσόνα που είχε δημιουργήσει, με αρκετά περιστατικά στο παρελθόν της να ενισχύουν αυτήν την άποψη.

Πιθανώς η αλήθεια για την «Doomsday Mom» - που δικάζεται ξεχωριστά από τον «αγαπημένο» της για τα τρία εγκλήματα που φέρονται να διέπραξαν μαζί - να αποκαλυφθεί μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες, μέσα από τις μαρτυρίες των μαρτύρων στη δικαστική αίθουσα το Μπόιζι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News