Κόσμος

Ακύρωση της δικαστικής απόφασης για τα χάπια άμβλωσης ζητούν φαρμακοβιομηχανίες στις ΗΠΑ

Κύμα αντιδράσεων για τα χάπια διακοπής κύησης

Την ακύρωση της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή στο Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας των χαπιών μιφεπριστόνης, που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, 

ζητούν περισσότερα από 300 στελέχη φαρμακοβιομηχανιών και εταιριών βιοτεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ,που  υπέγραψαν σήμερα ανοικτή επιστολή.

Την Παρασκευή, ο συντηρητικός δικαστής Μάθιου Κασμέρικ ανέστειλε την έγκριση που είχε λάβει το χάπι για την άμβλωση, εδώ και δύο δεκαετίες, από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαγορεύοντας ουσιαστικά την πώληση του σκευάσματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο.


Η ετυμηγορία εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής πολέμιων των αμβλώσεων, δέκα μήνες μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε σε κάθε αμερικανική πολιτεία το δικαίωμα να απαγορεύσει τις αμβλώσεις στο έδαφός της.

Η απόφαση του δικαστή Μάθιου Κασμέρικ υπονομεύει τη δικαιοδοσία του FDA, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της επιστολής, συμπληρώνοντας πως αγνοεί επιστημονικά δεδομένα δεκαετιών και νομικά προηγούμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια