Υπόθεση Μαντλίν: Η Τζούλια Γουέντελ, 21 ετών, προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο - Αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Κόσμος
Υπόθεση Μαντλίν: Η Τζούλια Γουέντελ, 21 ετών, προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο - Αποκαλύφθηκε η αλήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπληκτική ιστορία πίσω από τη νεαρή Πολωνή που έκανε αίσθηση στο διαδίκτυο ισχυριζόμενη ότι ήταν η Μαντλίν ΜακΚαν αποκαλύπτεται σήμερα για πρώτη φορά

Αποκαλύφθηκε η αλήθεια πίσω από την απατεώνισσα Πολωνή που προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο ότι αυτή είναι η Μαντλίν ΜακΚάν: Η μητέρα της Πολωνής φαντασιόπληκτης είναι «έξαλλη» αφού η κόρη της ενθαρρύνθηκε να κάνει τεστ DNA στην αμερικανική τηλεόραση όπου για ΤΡΙΤΗ φορά που ισχυρίστηκε ότι είναι το εξαφανισμένο παιδί. Όμως, οι εξετάσεις DNA αποκάλυψαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει καμία σχέση με τους ΜακΚάν.

Η εκπληκτική ιστορία πίσω από τη νεαρή Πολωνή που έκανε αίσθηση στο διαδίκτυο ισχυριζόμενη ότι ήταν η Μαντλίν ΜακΚαν αποκαλύπτεται σήμερα για πρώτη φορά.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της 21χρονης Τζούλια Γουέντελ, η οποία υποστήριζε ότι ήταν το αγνοούμενο βρετανικό κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007, έγιναν viral – και αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Εμφανίστηκε ακόμη και σε αμερικανικό τοκ σόου υψηλής τηλεθέασης για να συζητήσει τους ισχυρισμούς της, πριν ένα τεστ DNA αυτή την εβδομάδα καταρρίψει οριστικά τους ισχυρισμούς της και την αποκαλύψει ως φαντασιόπληκτη.

Επίσης, ανακαλύψαμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Γουέντελ ισχυρίζεται ότι είναι αγνοούμενη.

Μια έρευνα της MailOnline διαπίστωσε ότι η Γουέντελ, η οποία επέστρεψε από τις ΗΠΑ στην Πολωνία αλλά δεν είναι με τους γονείς της, προέρχεται από μια ελκυστική επαρχιακή πόλη και μια συμβατική οικογένεια της μεσαίας τάξης που έχει στεναχωρηθεί βαθιά από την δημοσιότητα που τους έχει προκαλέσει το επεισόδιο.

Η μητέρα της Ντορότα Γουέντελ-Τσολεβίνσκι και ο πατριός της Πιοτρ Τσολεβίνσκι είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι από τις ενέργειες της Αμερικανίδας προσωπικότητας των μέσων ενημέρωσης Δρ Φία Τζονάνσον, αυτοαποκαλούμενης μέντιουμ και μυστικίστριας, η οποία ανέλαβε τους ισχυρισμούς της Τζούλια και ισχυρίστηκε ότι τη “βοηθά” να αποκαλύψει την αλήθεια, ενώ την ώθησε σε μια σειρά εμφανίσεων υψηλού προφίλ.

Ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε στη MailOnline: «Η Julia είναι μια πολύ διαταραγμένη νεαρή γυναίκα. Η μητέρα της Dorota είναι εκτός εαυτού, δεν μπορεί να πιστέψει πώς αυτό έχει πάρει διαστάσεις, η Julia είναι πολύ άρρωστη και η Dorata απλά θέλει να της δοθεί η βοήθεια που χρειάζεται.

Ήταν σαφές από την αρχή ότι η Τζούλια δεν ήταν η Μαντλίν και η Ντορότα είναι έξαλλη που αυτός ο αποκαλούμενος γιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια μιας πολύ νέας γυναίκας.

Οι ισχυρισμοί της Τζούλια καταρρίφθηκαν αφού τα αποτελέσματα του τεστ DNA απέδειξαν ότι δεν είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚαν

«Η Τζούλια πρέπει απλώς να είναι στο σπίτι με την οικογένειά της, ώστε να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται και που θα κάνει την οικογένεια ευτυχισμένη. Η Ντορότα είναι θλιμμένη που όλη αυτή η δημοσιότητα προκάλεσε νέα θλίψη στην οικογένεια ΜακΚαν».

Το σπίτι της Τζούλια και της οικογένειάς της είναι η πόλη του Βρότσλαβ στη νοτιοδυτική Πολωνία, 190 μίλια από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, η οποία είναι γεμάτη ιστορία άνω των 1.000 ετών.

Το Βρότσλαβ συγκαταλέγεται στις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς και φημίζεται για τις γραφικές γοτθικές πλατείες και εκκλησίες του. Εδώ μετακόμισε η οικογένεια από τη βόρεια Πολωνία το 2009.

Έχοντας χωρίσει από τον πατέρα της Τζούλια, ο οποίος μετακόμισε στη Γερμανία, η Ντορότα και η κόρη της μετακόμισαν σε ένα κομψό σπίτι σε ένα πλούσιο προάστιο της πόλης με τον νέο σύντροφο της Ντορότα, τον Πιοτρ, ο οποίος εργάζεται στα οικονομικά.

Η Ντορότα είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και διευθύνει μια αλυσίδα καταστημάτων ρούχων. Μαζί με το μισθό του Πιότρ, μπόρεσαν να παρέχουν στην Τζούλια εκπαίδευση σε ιδιωτικό σχολείο.

Μια πρώην φίλη από το σχολείο δήλωσε: “Η Τζούλια ήταν περίπου επτά ετών όταν μετακόμισε στο Βρότσλαβ με τη μητέρα της και ξεκίνησε στο ιδιωτικό σχολείο, αλλά στη συνέχεια πήγε στο τοπικό δημοτικό σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να προσαρμοστεί.

“Ήταν πολύ μπερδεμένη και καθώς πήγαινε στο σχολείο αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει τραγουδίστρια και στη συνέχεια μοντέλο, αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη και έπαθε κατάθλιψη και θύμωσε πολύ.

Η MailOnline ανακάλυψε επίσης ότι η Τζούλια, η οποία χρησιμοποιεί επίσης τα επώνυμα Φαουστίνα και Γουέντελ, επικοινώνησε με μια πολωνική φιλανθρωπική οργάνωση για να δηλώσει ότι ήταν μια αγνοούμενη Γερμανίδα μαθήτρια και ένα αγνοούμενο αμερικανικό νήπιο.

Έστειλε στους υπαλλήλους του Zaginieni przed Laty φωτογραφίες του εαυτού της, ισχυριζόμενη αρχικά ότι είναι η Ίνγκα Γκέρικε, πέντε ετών, η οποία εξαφανίστηκε από το Στένταλ της Γερμανίας το 2015 και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί.

Οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν καθώς η διαφορά ηλικίας ήταν οκτώ χρόνια και αργότερα προέκυψε ότι είχε επινοήσει την ιστορία με έναν φίλο της.

Στη συνέχεια επικοινώνησε ξανά με τη φιλανθρωπική οργάνωση για να πει ότι ήταν η Acacia Bishop, η οποία εξαφανίστηκε ως 19 μηνών το 2003 στη Γιούτα, αλλά οι ισχυρισμοί της απορρίφθηκαν και πάλι.

Εκπρόσωπος της Zaginieni przed Laty δήλωσε: «Η Τζούλια μας έστειλε μήνυμα δύο φορές για να πει ότι είναι αγνοούμενη, μία φορά για να πει ότι ήταν Γερμανίδα και μία φορά για να πει ότι ήταν Αμερικανίδα».

“Καμία από τις δύο δεν ήταν σωστή και βοηθήσαμε την οικογένεια της Τζούλια όσο καλύτερα μπορούσαμε γιατί είναι αρκετά σαφές ότι δεν είναι πολύ καλά και ισχυρίζεται συνεχώς ότι είναι κάποια που δεν είναι.

«Η οικογένειά της θέλει απλώς το καλύτερο γι’ αυτήν και να λυθεί το πρόβλημα με την επιστροφή της σε θεραπεία. Για την οικογένεια της Τζούλια είναι μια πολυαγαπημένη κόρη, αδελφή, ανιψιά, ξαδέλφη και εγγονή.

«Δεν καταλαβαίνουν γιατί ισχυρίζεται ότι είναι κάποια άλλη».

Ένας φίλος της Ντορότα δήλωσε: «Η οικογένεια δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έλεγε, καθώς της είχαν δώσει τόση αγάπη και υποστήριξη όταν ήταν νεότερη, παρόλο που τους είχε απομακρύνει και τους είχε απορρίψει.

Η μητέρα της έλεγε σε όλους ότι η κόρη της είχε προβλήματα ψυχικής υγείας και της ζήτησε να σταματήσει να λέει ψέματα και να διαδίδει αυτούς τους ισχυρισμούς, αλλά η Τζούλια απλώς είπε ότι δεν πίστευε ότι η Ντορότα ήταν η μητέρα της.

«Η Τζούλια έλεγε ότι δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης ή φωτογραφίες, αλλά τα πήρε μαζί της από το σπίτι της οικογένειας στο Βρότσλαβ – έχει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ποια είναι και σίγουρα δεν είναι η Μαντλίν ΜακΚαν.

«Έχει προβλήματα ψυχικής υγείας εδώ και πολλά χρόνια και υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις αυτοτραυματισμού, χρειάζεται σοβαρή βοήθεια».

‘Είναι σαφές στην οικογένεια ότι η Τζούλια έχει υποκινηθεί από όλη αυτή την προβολή που λαμβάνει και κατά τη γνώμη μου η Δρ Γιόχανσον υπήρξε αντιεπαγγελματική και εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια μιας νεαρής γυναίκας.

«Δεν καταλαβαίνουν γιατί χρειάστηκαν οι εξετάσεις DNA όταν είναι προφανές σε όλους ότι η Τζούλια δεν είναι η Μαντλίν ΜακΚαν».

Δεν υπήρξε απάντηση στο σπίτι στο Βρότσλαβ όπου ζει η οικογένεια και το προσωπικό των καταστημάτων που έχει η Ντορότα αρκέστηκε να πει ότι «έφυγε για λίγες ημέρες» λόγω της προσοχής που περιβάλλει την Τζούλια.

Ο φίλος πρόσθεσε: «Η Ντορότα κυοφορούσε την Τζούλια για εννέα μήνες και την αγαπάει με όλη της την καρδιά, ακόμη και μετά από όλα αυτά και ξέρει ποιος είναι ο πατέρας της Τζούλια, απλά θέλει η κόρη της να λάβει θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

“Φαίνεται όμως ότι η Τζούλια δεν θέλει να σταματήσει και συνεχίζει τους ισχυρισμούς της φέρνοντας περισσότερη αγωνία στην οικογένεια, γι’ αυτό είναι τόσο θυμωμένοι με τη Δρ. Γιόχανσον.

«Λένε ότι αν είχε ίχνος επαγγελματισμού θα είχε δει ότι η Τζούλια ήταν άρρωστη και δεν θα την εκμεταλλευόταν για δικό της όφελος. Ήθελε απλώς να κάνει όνομα για τον εαυτό της και ευχαρίστως χρησιμοποίησε τη Τζούλια γι’ αυτό».

Η Ντορότα διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Τζούλια είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο όταν ήταν οκτώ ετών.

Η Τζούλια ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει καμία ανάμνηση της παιδικής της ηλικίας και η Δρ. Γιόχανσον το χρησιμοποίησε ως καύσιμο για να φανατίσει τους ισχυρισμούς ότι ήταν η Μαντλίν.

Όμως η μητέρα της δήλωσε στη: «Αυτό δεν είναι αλήθεια»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Δρ Γιόχανσον έδωσε στη δημοσιότητα αποτελέσματα DNA που έδειξαν ότι η Τζούλια ήταν από την Πολωνία και όχι η αγνοούμενη Μαντλίν.

Η Δρ Johansson δήλωσε: “Στην αρχή δεν ήθελε να πιστέψει τα αποτελέσματα του DNA, έλεγε «Κι αν κάποιος άλλαξε τα αποτελέσματα;», αλλά της είπα «Σταμάτα το τώρα».

«Μπορώ να καταλάβω ως ψυχολόγος γιατί δεν ήθελε να πιστέψει ότι η μητέρα της είναι η πραγματική της μητέρα».

«Όμως της είπα οτί πρέπει να σταματήσει αυτή την εμμονή τώρα που νομίζει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν και να αποδεχτεί το αποτέλεσμα του τεστ DNA και να αρχίσει να προχωράει στη ζωή της».

Πηγή: dailymail.co.uk

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News