Κατάρρευση δυο κτιρίων στη Μασσαλία (vid)

Κόσμος
Κατάρρευση δυο κτιρίων στη Μασσαλία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια μετά από έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση δύο τελικά κτιρίων κατοικιών στη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας την Κυριακή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται μαζί με την έρευνα για να διαπιστωθούν οι αιτίες της έκρηξης.

Το συμβάν έγινε στην οδό Τιβολί.

Αρχικά, τα μεσάνυχτα κατέρρευσε μία τετραώροφη πολυκατοικία. Κάποιες ώρες αργότερα, κατέρρευσαν τμήματα και του διπλανού κτηρίου, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το πρόβλημα θα επεκταθεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος για ένα ακόμη, τρίτο κτήριο.

Η κατάρρευση προκάλεσε πυρκαγιά που περιέπλεξε τις προσπάθειες διάσωσης και που ο Νταρμανέν δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν ώρες για να σβήσει. Είπε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονταν τέσσερις έως δέκα άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, έχουν εκκενωθεί 32 κτήρια, ενώ βοήθεια χρειάστηκαν 80 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας δήλωσε ότι οι αρχές χρειάστηκε να φροντίσουν 160 άτομα μετά την κατάρρευση. Ο δήμος έθεσε σε λειτουργία επίσης μία μονάδα ψυχολογικής βοήθειας και μία τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, ενώ δημιουργήθηκε κέντρο υποδοχής για άτομα που αναζητούν κάποιο μέλος της οικογένειάς του που είναι αγνοούμενο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, δεν ήταν γνωστό ότι τα κτήρια που κατέρρευσαν είχαν δομικά προβλήματα.

«Η σκέψη μας είναι στη Μασσαλία έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο twitter. «Σκέφτομαι αυτούς που επηρεάστηκαν και τους αγαπημένους τους. Η έρευνα συνεχίζεται με αξιοποίηση σημαντικών πόρων. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες και τους διασώστες που κινητοποιήθηκαν» πρόσθεσε.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1644984795284250627
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News