Νεαρός μπήκε σε αστυνομικό τμήμα έβαλε στολή, αλεξίσφαιρο γιλέκο και έκλεψε και όπλο

Κόσμος
Νεαρός μπήκε σε αστυνομικό τμήμα έβαλε στολή, αλεξίσφαιρο γιλέκο και έκλεψε και όπλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 22χρονος, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πάσχει από κατάθλιψη, παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή. Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Ένας νεαρός άνδρας μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Νίκαια της Γαλλίας και ξαναβγήκε ανενόχλητος, αφού ντύθηκε με τη στολή ενός αστυνομικού και έκλεψε ένα όπλο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές, αφού έσπευσαν να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού έπεσε η νύχτα, ο 22χρονος δράστης μπήκε από την κύρια πύλη στον αστυνομικό σταθμό της Οβάρ, στο κέντρο της Νίκαιας, όπως ανέφερε ο Φρεντερίκ Πιζινί, ο περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ.

Αφού ερεύνησε τον χώρο, ο νεαρός ξαναβγήκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, φορώντας αστυνομική στολή και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Έκλεψε επίσης ένα όπλο –ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ– και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Πιζινί. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», εξήγησε.

Ο 22χρονος, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πάσχει από κατάθλιψη, παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή. Θα εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Δεν επέστρεψε όμως ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN). Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News