Κόσμος

Τζέιμς Πένφολντ: "Προσφέρω ένα εκατ. λίρες για την επιστροφή των αρχείων και του φορητού υπολογιστή μου"

Ο καλλιτέχνης ο οποίος δημιουργεί με στένσιλ, φτιάχνει συχνά συνθέσεις στον υπολογιστή για να σχεδιάσει τα περίπλοκα κολάζ του

Ένας καλλιτέχνης που υπογράφει με το όνομα Penny ο Τζέιμς Πένφολντ  επέστρεψε στο σπίτι από σύντομες διακοπές και διαπίστωσε ότι ο φορητός υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος του, που περιέχουν εκατοντάδες έργα του είχαν κλαπεί από το σπίτι του στο Ανατολικό Λονδίνο.

Σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει ότι δεν είχε αντίγραφα ασφαλείας των έργων του στο cloud και έχει χάσει τόσα πολλά που μετά βίας τολμά να φανταστεί. «Αισθάνομαι απόλυτα συντετριμμένος» τονίζει.


Ο Πένφολντ ο οποίος δημουργεί με στένσιλ, φτιάχνει συχνά συνθέσεις στον υπολογιστή για να σχεδιάσει τα περίπλοκα κολάζ του. Όταν του έκλεψαν τον υπολογιστή, πολλά από τα έργα του σε εξέλιξη χάθηκαν, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και ολοκληρωμένων έργων που προγραμμάτιζε να παρουσιάσει σε επερχόμενες, αυτοχρηματοδοτούμενες εκθέσεις στο Λονδίνο.

Στον υπολογιστή του υπήρχε επίσης ένα ακυκλοφόρητο έργο NFT και ένα πορτρέτο του Μπάτμαν, σύμφωνα με το Artnet News.

«Θα ήμουν πρόθυμος να προσφέρω ένα εκατομμύριο λίρες (1,2 εκ. δολάρια) για την ασφαλή επιστροφή των αρχείων και του φορητού υπολογιστή μου» αποσαφήνισε ο Τζέιμς Πένφολντ σε δήλωσή του.

«Ο σκληρός δίσκος είναι πιθανότατα σε κάδο απορριμμάτων ή ενεχυροδανειστήριο, καθώς δεν αξίζει τίποτα για κανέναν άλλον, αλλά είναι ανεκτίμητο για μένα και την οικογένειά μου. Είναι κυριολεκτικά σαν να έχουν κλέψει ένα κομμάτι μου» είπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Penny (@onepennypiece)

Σε μήνυμα προς τους ακόλουθούς του, ο καλλιτέχνης διατήρησε τη διάθεση του, επισημαίνοντας πόσο ειρωνική ήταν η κλοπή, δεδομένου ότι στα έργα του συχνά απεικονίζει ανθρώπους να διαπράττουν κλοπές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια