Οι "καταραμένοι" ηθοποιοί που ερμήνευσαν τον Ιησού Χριστό

Κόσμος
Οι "καταραμένοι" ηθοποιοί που ερμήνευσαν τον Ιησού Χριστό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αστικός μύθος τα τελευταία χρόνια" χτυπάει" τους ηθοποιούς που αποφασίζουν να ενσαρκώσουν τον ρόλο του Ιησού Χριστού

Περίεργες συμπτώσεις ή κατάρα συνοδεύει άνδρες ηθοποιούς, οι οποίοι ερμήνευσαν το ρόλο του Ιησού Χριστού σε ταινίες και σειρές που σημάδεψαν την πορεία τους πριν και μετά τον ρόλο τους αυτό.

Ο αστικός μύθος τα τελευταία χρόνια" χτυπάει" τους ηθοποιούς που αποφασίζουν να ενσαρκώσουν τον ρόλο του Ιησού Χριστού με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αλέξη Γκόλφη, που πρωταγωνίστησε στη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και κατέληξε πάμφτωχος και παραδομένος στην ηρωίνη από την οποία και πέθανε.

Ακόμη σαν παράδειγμα αναφέρεται και ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο μνημειώδης Ιησούς από τη Ναζαρέτ του Φράνκο Τζεφιρέλι. Επειδή δεν έκανε μεγάλη καριέρα από το 1977 και μετά, στη συνείδηση του κόσμου ο ρόλος που πήρε στα 31 του είναι η αιτία.

Μπορεί να μην έκανε καριέρα, ωστόσο ο Πάουελ σήμερα είναι ένας ευτυχής παππούς, ενώ συμμετείχε και σε άλλες ταινίες και σειρές στη Βρετανία.

Ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Χριστό και… δεν έπαθαν τίποτα

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα ηθοποιών που πήραν το ρίσκο και όχι μόνο δεν χάθηκαν αλλά ευνοήθηκαν, όπως τους παρουσίασε η εκπομπή «Ελένη».

«Μαρία Μαγδαληνή» (2018): O Χοακίν Φοίνιξ ερωτεύτηκε στα γυρίσματα τη γυναίκα του, Ρούνι Μάρα, με την οποία είναι ακόμα μαζί και έχουν ένα παιδί και πήρε Όσκαρ για τον Joker λίγα χρόνια μετά.

«Mary, mother of Jesus» (1999): O Κρίστιαν Μπέιλ δεν επηρεάστηκε αρνητικά καθώς ακολούθησαν μεγάλες του κινηματογραφικές επιτυχίες.

«Ο τελευταίος πειρασμός» (1988): O Γουίλεμ Νταφόε απογειώθηκε μετά από αυτόν τον ρόλο.

«Last days in the desert» (2015): O Γιουάν Μακ Γκρέκορ είχε αναφέρει πως είναι απλά μία δουλειά και όντως αφού η καριέρα του μόνο την κατιούσα δεν πήρε μετά την ταινία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News