Ποινή φυλάκισης 20 ετών σε άνδρα που έριξε την έγκυο σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος
Ποινή φυλάκισης 20 ετών σε άνδρα που έριξε την έγκυο σύζυγό του από γκρεμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν πεθάνει είχε πει σε αστυνομικό ότι την έσπρωξε ο σύζυγός της

Σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, το ελάχιστο, καταδικάστηκε άνδρας που είχε ρίξει από μεγάλο ύψος τη σύζυγό του.

Δράστης είναι ο 29χρονος Κασίφ Ανουάρ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε ρίξει στο κενό τη σύζυγό του Φαουζίγια Τζαβέντ, 31 ετών, από σημείο στο Εδιμβούργο που προσελκύει κόσμο για την ωραία θέα του.

Η Τζαβέντ, λίγο πριν πεθάνει, είχε πει σε αστυνομικό ότι την έσπρωξε ο σύζυγός της, ο ίδιος όμως είχε υποστηρίξει ότι γλίστρησε και έσπρωξε κατά λάθος τη γυναίκα.

Το θύμα ήταν έγκυος 17 εβδομάδων.

Οι ένορκοι απέρριψαν την εκδοχή του Ανουάρ, ενώ ο δικαστής είπε ότι ο δράστης «δεν έδειξε μεταμέλεια και δεν προσπάθησε να σώσει τη σύζυγό του».

Ο Ανουάρ, που ήταν τότε μαθητευόμενος οπτικός, και η Τζαβέντ, εργατολόγος, είχαν γνωριστεί όταν το θύμα με τη μητέρα της είχαν πάει να αγοράσουν νέα γυαλιά. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τα Χριστούγεννα του 2020.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, σύντομα η Τζαβέντ άρχισε να ανησυχεί για τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της. Λίγους μήνες αργότερα άρχισε να σκέφτεται να τερματίσει τον γάμο.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2021 το ζευγάρι είχε πάει για λίγες ημέρες στο Εδιμβούργο. Έφτασαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή το απόγευμα για να δουν από εκεί το ηλιοβασίλεμα. Επειδή όμως άργησαν αποφάσισαν να επιστρέψουν και να βγάλουν μια σέλφι σε απόκρημνο σημείο.

Αυτο είναι το σημείο από όπου ο Ανουάρ έσπρωξε τη σύζυγό του 

Εκεί ο Ανουάρ είπε ότι έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στην Τζαβέβντ παρασύροντάς την σε γκρεμό ύψους 15 μέτρων.

Παρά τα βαριά τραύματα στο κεφάλι η γυναίκα κατάφερε να πει σε αστυνομικό ότι την έσπρωξε ο σύζυγός της όταν του είπε να διακόψουν. Πέθανε ελάχιστα λεπτά αργότερα ενώ ο Ανουάρ συνελήφθη το ίδιο βράδυ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News