O πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης για την Τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης

Κόσμος
O πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης για την Τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φραγκίσκος είχε μεταβεί στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα -πάντα για την συγκεκριμένη τελετή- πριν από δέκα χρόνια, λίγο μετά, δηλαδή, την εκλογή του από το Κονκλάβιο των καρδιναλίων

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μεταβεί, σήμερα το απόγευμα, στις φυλακές ανηλίκων Καζάλ Ντελ Μάρμο, στην ιταλική πρωτεύουσα, για την Τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών. Στην τελετή θα πάρουν μέρος δώδεκα νέοι διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι εκτίουν την ποινή τους. «Η επίσκεψη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη προσμονή, αλλά και χαρά σε όλους μας», δήλωσε ο ιερέας των φυλακών.

Ο Φραγκίσκος είχε μεταβεί στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα -πάντα για την συγκεκριμένη τελετή- πριν από δέκα χρόνια, λίγο μετά, δηλαδή, την εκλογή του από το Κονκλάβιο των καρδιναλίων. Πέρυσι, για την τελετή του Νιπτήρος, αποφάσισε να μεταβεί στις φυλακές της πόλης Τσιβιταβέκια, 70 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, όπου έπλυνε συμβολικά τα πόδια κρατουμένων και συνομίλησε μαζί τους επί τρεις περίπου ώρες.

Πριν από την εκλογή του Φραγκίσκου, η τελετή αυτή της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών λάμβανε πάντα χώρα στην βασιλική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Ρώμη. Ο «πάπας των φτωχών», όμως, αποφάσισε να αλλάξει την παράδοση αυτή και να βρεθεί, για μια ακόμη φορά, κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν και νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News