Σοκ στο Μπάκιγχαμ: Οι επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά Καρόλου ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και… ποντίκια (pics)

Κόσμος
Σοκ στο Μπάκιγχαμ: Οι επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά Καρόλου ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και… ποντίκια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφημερίδα Daily Mail με αποκλειστικό της άρθρο φέρνει στο φως τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αυτών των επίλεκτων ανδρών, μέσα στους κοιτώνες των στρατώνων Ουέλινγκτον, που απέχουν από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μόλις 100 μέτρα

Ο βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος Γ’, βασίζεται για την ασφάλειά του στους θρυλικούς φρουρούς των ανακτόρων. Οι άνθρωποι αυτοί όμως από ότι φαίνεται ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Τα επίλεκτα αυτά σώματα είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια του Βρετανού μονάρχη και για τη φύλαξη του χώρου των ανακτόρων. Οι διάσημοι αυτοί φρουροί έχουν φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται το Λονδίνο, καθώς μένουν άγρυπνοι και ακίνητοι, κάτω από τον ήλιο και τη βροχή, στη ζέστη και στο κρύο, πάντα ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή τους και το χαρακτηριστικό μαύρο ψηλό γούνινο καπέλο.

Η εφημερίδα Daily Mail με αποκλειστικό της άρθρο φέρνει στο φως τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αυτών των επίλεκτων ανδρών, μέσα στους κοιτώνες των στρατώνων Ουέλινγκτον, που απέχουν από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μόλις 100 μέτρα.

Οι φωτογραφίες που πλαισιώνουν το άρθρο σοκάρουν, αφού δείχνουν το σκουπιδαριό, τα ελεεινά βρόμικα ψυγεία, τα ληγμένα και μουχλιασμένα τρόφιμα, τις αιωνίως ακαθάριστες βρομιές των συχνά βουλωμένων αποχωρητηρίων, τα λερωμένα με ούρα ασανσέρ, αλλά και τα ποντίκια, και τα ψόφια πουλιά μέσα στο κτίριο, για να μην μιλήσουμε για τα έντομα.

Οι στρατώνες Ουέλινγκτον, φιλοξενούν πέντε από τα πλέον επίλεκτα σώματα του βρετανικού στρατού, συγκεκριμένα: τη Φρουρά Κόλντστριμ, τους Γρεναδιέρους, τους Ιρλανδούς Φρουρούς, τους Σκωτσέζους Φρουρούς, και τους Ουαλούς Φρουρούς.

Τα σώματα αυτά έχουν αναλάβει, από το 1660 μέχρι τις μέρες μας, να προστατεύουν με τη ζωή τους τον Βρετανό μονάρχη και τα βασιλικά παλάτια, και έχουν φωτογραφηθεί από εκατομμύρια τουρίστες καθώς φυλούν σκοπιά έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ή το παλάτι Σεντ Τζέιμς, με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση.

Πολλοί από τους επίλεκτους αυτούς στρατιώτες, μίλησαν με μελανά χρώματα για τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στους βασιλικούς στρατώνες.

Ένα μέλος της Φρουράς Κόλντστριμ, που δεν θέλησε να αποκαλύψει δημόσια το όνομά του, μίλησε με μεγάλη απογοήτευση:

«Είναι απαράδεκτο να φέρεσαι έτσι σε στρατιώτες που κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Οι φυλακισμένοι στη Βρετανία έχουν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης από εμάς. Οι Στρατώνες Ουέλινγκτον είναι ελεεινοί, απ’ έξω, όμως, όλα δείχνουν υπέροχα. Οι τουρίστες που συνωστίζονται για να μας φωτογραφίσουν, ούτε που φαντάζονται σε τι άθλιες συνθήκες ζούμε».

Ο στρατιώτης, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την Φρουρά των Κόλντστριμ, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, συνεχίζει:

«Οι κάδοι έχουν ψόφια ποντίκια, και τους αδειάζουμε όταν κάνουμε καθαριότητα χώρων, κάθε πρωί. Υπάρχουν βουνά σκουπιδιών στους κοιτώνες, ενώ η μπόχα από τις τουαλέτες είναι ανυπόφορη. Τα προβλήματα υπάρχουν πάντα στους κοιτώνες των απλών φαντάρων. Είμαι σίγουρος ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν ποτέ στους κοιτώνες των αξιωματικών».

Το ζήτημα με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των επίλεκτων στρατιωτών, γίνεται ακόμη πιο ντροπιαστικό αν αναλογιστεί κανείς τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί οι στρατιώτες στην επιχείρηση «Operation London Bridge», δηλαδή στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Εκατοντάδες από αυτούς τους στρατιώτες φυλούσαν ακίνητοι το βασιλικό φέρετρο όλες τις μέρες του λαϊκού προσκυνήματος, πολλοί από αυτούς λιποθύμησαν από την εξάντληση, ενώ επίσης εκατοντάδες από αυτούς βάδισαν στη νεκρική πομπή συνοδεύοντας τη βασίλισσα στην αιώνια κατοικία της.

Ένας στρατιώτης, είπε: «Εάν παραπονεθούμε στους ανώτερους αξιωματικούς ή μας αγνοούν ή μας βρίζουν. Έτσι, σταματήσαμε κι εμείς να κάνουμε παράπονα. Το όλο ζήτημα είναι γελοίο. Προστατεύουμε μερικούς από τους πλέον διάσημους ανθρώπους του κόσμου, φυλάμε μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια του κόσμου, και όταν τελειώνει η βάρδια μας γυρνάμε να ξεκουραστούμε σ’ αυτά τα άθλια καταλύματα. Οι πολίτες που μας βλέπουν εν ώρα εργασίας, ούτε που μπορούν να φανταστούν την πραγματικότητα που εμείς βιώνουμε».

Πηγή: topontiki.gr (πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News