Τα "Τέμπη" της Ολλανδίας: Πώς έγινε το δυστύχημα με τη σύγκρουση επιβατικού τρένου (vid)

Κόσμος
Τα "Τέμπη" της Ολλανδίας: Πώς έγινε το δυστύχημα με τη σύγκρουση επιβατικού τρένου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επιβατικό τρένο βρίσκονταν τουλάχιστον 50 άτομα. Μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

H σύγκρουση και ο εκτροχιασμός του επιβατικού τρένου στην Ολλανδία τα ξημερώματα της Τρίτης κόστισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άτομα, αρκετοί από τους οποίους σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το Reuters και ολλανδικά Μέσα ενημέρωσης, το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου που βρισκόταν πάνω στις σιδηροτροχιές.

Σύμφωνα με το Reuters, το δυστύχημα έγινε περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας). 

Στο επιβατικό τρένο βρίσκονταν τουλάχιστον 50 άτομα. Μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP. Αρχικά, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο και μετά έγινε γνωστό ότι η σύγκρουση έγινε μεταξύ επιβατικού τρένου και μηχανήματος έργου.

 Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά.

https://twitter.com/RenneRus/status/1643099976749420544

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Σε ανάρτησή τους στο Twitter, οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) επισημαίνουν ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ της πόλης Λάιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.

 (Φωτογραφία ΑP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News