Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες σοβαρά τραυματίες

Κόσμος
Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες σοβαρά τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδόθηκε «κωδικός 50», που σημαίνει ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν τρένο εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου και ένα από τα βαγόνια του πήρε φωτιά, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβατικό τρένο που μετέφερε τουλάχιστον 50 άτομα εκτροχιάστηκε ύστερα από σύγκρουση με γερανό πάνω ή δίπλα στις ράγες στην Ολλανδία και ακολούθησε πυρκαγιά.

Το μπροστινό βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκε και έπεσε σε χωράφι, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι ήταν στο πλάι ενώ ξέσπασε φωτιά στο πίσω βαγόνι, ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο.

Ομάδες διάσωσης βρέθηκαν στον τόπο του ατυχήματος κοντά στο Φόρσοτεν, ένα χωριό μεταξύ της Χάγης και του Αμστερνταμ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

To ατύχημα έλαβε χώρα κατά τις 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Απριλίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με έναν γερανό που βρισκόταν πάνω/κοντά στο σιδηρόδρομο λίγο πριν από το σταθμό του Φόρσοτεν. Προφανώς ο γερανός ήταν εκεί λόγω εργασιών, σύμφωνα με την kathimerini.gr. Νωρίτερα οι αρχές είχαν κάνει λόγω για ανάμιξη και εμπορευματικού τρένου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, έχουν ειδοποιηθεί αρκετά ασθενοφόρα από διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και μέχρι τη Βόρεια Ολλανδία. Εκδόθηκε «κωδικός 50», που σημαίνει ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν σε tweet ότι τα τρένα μεταξύ της πόλης Λέιντεν και τμημάτων της Χάγης ακυρώθηκαν λόγω της σύγκρουσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News