The Guardian: Πολλές γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού και παρενόχλησης από επικεφαλής σωματείου Εργοδοτών

Κόσμος
The Guardian: Πολλές γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού και παρενόχλησης από επικεφαλής σωματείου Εργοδοτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλές εργαζόμενες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση, ακόμη και βιασμό, από ηγετικά στελέχη του μεγαλύτερου σωματείου εργοδοτών της χώρας

Πολλές γυναίκες που εργάζονται για το μεγαλύτερο σωματείο εργοδοτών της Βρετανίας, τη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ακόμη και βιασμού, από τους επικεφαλής της, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Guardian.

Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύονται λιγότερο από έναν μήνα μετά την αποχώρηση του προέδρου της CBI, του Τόνι Ντάνκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά που ισοδυναμεί με «σεξουαλική παρενόχληση» στον χώρο εργασίας.

Η CBI ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, την οποία ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο, για να ελεγχθούν οι κατηγορίες αυτές.

Σύμφωνα με τις νέες μαρτυρίες που δημοσιεύει η εφημερίδα –και οι οποίες δεν αφορούν τον Ντάνκερ - περισσότερες από 12 γυναίκες που εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν για την CBI, δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα «διαφόρων μορφών ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τα στελέχη» της συνομοσπονδίας. Μία από αυτές είπε μάλιστα ότι την βίασαν κατά τη διάρκεια μιας γιορτής σε πλοίο στον Τάμεση το 2019, ενώ μια άλλη υποστήριξε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στην ίδια εκδήλωση.

Άλλες έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά των στελεχών απέναντι σε νεότερες συναδέλφους τους. Όλες κατήγγειλαν ένα «μισογυνικό και τοξικό» κλίμα στους κόλπους της CBI.

Η εφημερίδα γράφει ότι η CBI διεύρυνε την έρευνα για να συμπεριλάβει και τις νέες καταγγελίες. «Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα όταν ολοκληρωθεί η έρευνα» ανακοίνωσε η συνομοσπονδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News