Απεργία ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στη Βρετανία

Κόσμος
Απεργία ξεκινούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στη Βρετανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από 1.000 μέλη του συνδικάτου PCS αναμένεται να απέχουν από σήμερα από την εργασία τους, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μαζί τους

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων στη Βρετανία ξεκίνησαν σήμερα απεργία πέντε εβδομάδων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των δημόσιων υπαλλήλων, ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Περισσότερα από 1.000 μέλη του συνδικάτου PCS αναμένεται να απέχουν από σήμερα από την εργασία τους, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευθεί μαζί τους, όπως το έχει ήδη πράξει με άλλες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων, κυρίως τους νοσηλευτές και τους εκπαιδευτικούς.

Εξάλλου το συνδικάτο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έχει καλέσει σε μαζική απεργία στις 28 Απριλίου.

«Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση δεν οργάνωσε σοβαρές συνομιλίες μαζί μας, παρά τις δύο μαζικές κινητοποιήσεις και άλλες στοχευμένες ενέργειες τους τελευταίους έξι μήνες», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του PCS Μαρκ Σερβότκα.

Το συνδικάτο ζητεί κυρίως μισθολογικές αυξήσεις πάνω από το 2% που έχει ήδη λάβει, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία ξεπερνά το 10% εδώ και πολλούς μήνες.

Η Βρετανία, που είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανές κόστος ζωής εδώ και χρόνια, συγκλονίζεται τους τελευταίους μήνες από ένα πρωτοφανές κύμα απεργιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News