Κόσμος

Αφρική: Νέος μυστηριώδης ιός προκαλεί ρινορραγία και σκοτώνει μέσα σε 24 ώρες

Τρεις άνθρωποι πέθαναν στο Μπουρούντι της Δυτικής Αφρικής από έναν μυστηριώδη ιό που προκαλεί ρινορραγία - Το άγνωστο μικρόβιο εμφανίζει συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκεφάλους, ζάλη και εμετό, ωστόσο, βασικό σύμπτωμα είναι η ρινορραγία

Την ζωή τους έχασαν τρεις άνθρωποι στο Μπουρούντι της Δυτικής Αφρικής από έναν μυστηριώδη ιό που προκαλεί ρινορραγία.

Το άγνωστο μικρόβιο εμφανίζει συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκεφάλους, ζάλη και εμετό, με τις αρχές δημόσιας υγείας στη χώρα να προσπαθούν να το περιορίσουν. Η περιοχή του Baziro έχει τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού δύο από τα μολυσμένα κρούσματα μεταφέρθηκαν εκεί για θεραπεία.

Μια νοσοκόμα από το κέντρο υγείας Migwa είπε ότι η ασθένεια «σκοτώνει γρήγορα», με τους τρεις θανάτους μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί εντός 24 ωρών από τη στιγμή που εμφάνισαν συμπτώματα.

Το υπουργείο Υγείας του Μπουρούντι έχει ήδη αποκλείσει τον Έμπολα και τον ιό Μάρμπουργκ και εξετάζει προσεκτικά τα στοιχεία καθώς φαίνεται να είναι ένα αρκετά μεταδοτικό μικρόβιο.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, γιατροί στάλθηκαν στο Μπουρούντι για να ερευνήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που προκαλεί ρινορραγία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια