Κόσμος

Βουλγαρία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα για τις απειλές - φάρσες για τοποθέτηση βόμβας που έγιναν σε δεκάδες σχολεία

Είπε ότι οι διευθύνσεις email και τα τηλέφωνα από τα οποία στάλθηκαν οι απειλές ήταν καταχωρημένα στις ΗΠΑ και τη Βρετανί

Οι βουλγαρικές εισαγγελικές αρχές έδωσαν εντολή στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία να ξεκινήσει έρευνα για τις απειλές - φάρσες για τοποθέτηση βόμβας που έγιναν σε δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα.

Οι απειλές - φάρσες στάλθηκαν μέσω email με σχεδόν πανομοιότυπα γραμμένα μηνύματα σε παραλήπτες που ήταν σχολεία στο Πλέβεν, στο Σλίβεν, στη Βάρνα, στο Μπουργκάς και στη Σόφια, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA).

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ έκανε λόγο για 102 τέτοιες ψευδείς απειλές από χθες Δευτέρα. Ο ίδιος ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για το κοινό.

Η εισαγγελία σημείωσε ότι ξεκίνησε προδικαστική διαδικασία για τρομοκρατία κατά της χώρας, ένα έγκλημα που επισύρει ποινή κάθειρξης από 15 χρόνια έως ισόβια χωρίς αναστολή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ, σύμφωνα με το BTA, δήλωσε ότι η πιο πιθανή εξήγηση για το κύμα των ψεύτικων απειλών για τοποθέτηση βομβών ήταν ότι αποτελούσαν μέρος μιας υβριδικής επίθεσης που συνδέεται με τη Ρωσία.

Είπε ότι οι διευθύνσεις email και τα τηλέφωνα από τα οποία στάλθηκαν οι απειλές ήταν καταχωρημένα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια