Μακρόν: Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής σήμερα - Αν απορριφθούν περνά αυτόματα το νέο συνταξιοδοτικό

Κόσμος
Μακρόν: Αντιμέτωπος με δύο προτάσεις μομφής σήμερα - Αν απορριφθούν περνά αυτόματα το νέο συνταξιοδοτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπτωση που οι προτάσεις μομφής περάσουν τότε θα μιλάμε για ένα μεγάλο χτύπημα κατά του Εμανουέλ Μακρόν

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σήμερα δύο προτάσεις μομφής, η απόρριψη των οποίων από τους βουλευτές θα μεταφραστεί αυτομάτως σε έγκριση της μεταρρύθμισης που αυξάνει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε την Κυριακή η επίμαχη μεταρρύθμιση του συστήματος συνταξιοδότησης, η οποία είναι πιθανόν να υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία σήμερα, «να ολοκληρώσει τη δημοκρατική της πορεία με σεβασμό προς όλους».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή του το κείμενο για τις συντάξεις να μπορέσει να ολοκληρώσει τη δημοκρατική του πορεία με σεβασμό προς όλους», αναφέρεται σε μήνυμα της Γαλλικής Προεδρίας προς το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Σε ό,τι αφορά τις δύο προτάσεις μομφής, η μεν πρώτη ανήκει στην κεντρώα ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα LIOT την οποία στηρίζει και ο αριστερός συνασπισμός NUPES, ενώ η δεύτερη ανήκει στον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν με τους βουλευτές του αλλά και την ίδια την επικεφαλής του κόμματος να ξεκαθαρίζουν ότι θα υπερψηφίσουν όλες τις προτάσεις μομφής που έχουν κατατεθεί. Ωστόσο, δύσκολα η αντιπολίτευση θα πετύχει τον σκοπό της... να ρίξει, δηλαδή, την κυβέρνηση Μακρόν. Κανείς άλλωστε δεν το έχει επιτύχει από το 1962. Και αυτό επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποκλείσει από την πρώτη στιγμή να στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τυχόν διαρροές.

Σε περίπτωση που οι προτάσεις μομφής περάσουν, τότε θα μιλάμε για ένα μεγάλο χτύπημα κατά του Εμανουέλ Μακρόν. Πρώτον, η συνταξιοδοτική του μεταρρύθμιση πετιέται στο καλάθι απορριμμάτων. Δεύτερον, η κυβέρνησή του θα πρέπει να παραιτηθεί. Τρίτον, ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση αλλά αυτή θα είναι αποδυναμωμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News