Ξανά κάτω από τις 200.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Κόσμος
Ξανά κάτω από τις 200.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγορά εργασίας φαίνεται ικανή να απορροφήσει τις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιούν τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ και μεγάλες τράπεζες της Wall Street.

Νέα βουτιά σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, επιστρέφοντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 200.000 καθώς η αγορά εργασίας φαίνεται ικανή να απορροφήσει τις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιούν τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ και μεγάλες τράπεζες της Wall Street.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 20.000 στις 192.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Μαρτίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 205.000.

Στις αρχές του Μαρτίου οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει το ψυχολογικό επίπεδο των 200.000 για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν αίτηση για επίδομα ανεργίας θεωρείται από τους αναλυτές ένα από τα καλύτερα βαρόμετρα για το αν η οικονομία βελτιώνεται ή επιδεινώνεται.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, στο μεταξύ, υποχώρησαν κατά 29.000 στις 1,68 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News